Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Χωρίς άδεια η εγκατάσταση ανελκυστήρων για ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους

ΣΠΑΡΤΗ. Όπως ενημερώνει το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ν. Λακωνίας,  σύμφωνα με τον νόμο 4067/2012 του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού δεν απαιτείται άδεια δόμησης ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για κατασκευές (μεταξύ των οποίων και ανελκυστήρες) που χρειάζονται για τη μετακίνηση ή την κάθε είδους εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων.

Για τις εργασίες αυτές απαιτείται μια έγγραφη ενημέρωση για την εκτέλεσή τους, τουλάχιστο 48 ώρες νωρίτερα, της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης, η οποία γνωστοποιείται στο αστυνομικό τμήμα.

Με αυτό τον τρόπο διευκολύνονται τόσο η διαδικασία όσο και ο χρόνος εγκατάστασης ειδικών ανελκυστήρων για ΑΜΕΑ ή ηλικιωμένους με δυσκολία κίνησης, γεγονός το οποίο αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά όσους ενδιαφέρονται.
---------------------------
Πηγή:  notospress.gr
---------------------------

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕΛΙΔΑΣ:

Αλήθεια τι απέγινε με το σχέδιο "Πρόσβασης ΑμεΑ σε Παραλίες της Αττικής";;;;;;;;

Στις 31 Μαρτίου γράφαμε σε αυτή την σελίδα:
 
Την τοποθέτηση επτά μηχανισμών πρόσβασης για ΑμεΑ σε παραλίες της Αττικής, με συνολικό προϋπολογισμό 210.000 ευρώ, αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Ήδη η Περιφέρεια Αττικής έχει τοποθετήσει δέκα μηχανισμούς πρόσβασης για ΑμεΑ στη Δυτική Αττική, την Ανατολική Αττική, στον Νότιο Τομέα Αθηνών και στη Σαλαμίνα. 

Φέτος οι περιοχές που επιλέχθηκαν είναι τα «Βοτσαλάκια» στον Πειραιά, η παραλία Καψαλίου στα Κύθηρα, το Πόρτο Γερμενό στη Δυτική Αττική και στους Δήμους Ραφήνας, Ωρωπού και Σαρωνικού της Ανατολικής Αττικής.
 
 Η τοποθέτηση των μηχανισμών για ΑμεΑ θα γίνει σε συνεννόηση με τους οικείους δήμους, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη σηματοδότηση, τη συντήρηση και την φύλαξή τους.
 
 
Από ότι γνωρίζουμε η παραλία του Καψαλιού εξακολουθεί να είναι η ίδια με απαγορευμένη την πρόσβση σε άτομα με ειδικές ανάγκες. 
 
Οι υποσχέσεις της πολιτείας φαίνεται έμειναν σε κάποιο συρτάρι του κ.Κατσικάρη η χάθηκαν όπως τα στικάκια εκ Γαλίας......
 
Όσο για την τοπική αυτοδιοίκηση σιγά τώρα που θα ασχοληθεί με τους ΑμεΑ και αν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην παραλία του Καψαλιού.....
 
Κανείς δεν ενδιαφέρεται και απλά κάπου κάπου ακούγεται κάποια φωνή στην "έρημο" της συνείδησης, των προυχόντων.
 
Απλά οι υπεύθυνοι πρέπει να καταλάβουν οτί τουρισμός σημαίνει και πολιτισμός. Και η πρόσβαση των ΑμεΑ δείχνει πολιτισμένο τόπο.
------------------------------------------------------