Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Μ. Βαρβιτσιώτης : «Η ακτοπλοία πρώτη προτεραιότητα μου»

Η ακτοπλοία και η άμεση αντιμετώπιση των προβλήμάτων της αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με την διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας σήμερα.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μιχάλης Σακκέλης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Βαρβιτσιώτη για τα σύνθετα περοβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος ο οποίος βρίσκεται ήδη σε δινή θέση ανίκανος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά.

Η παντελής απουσία ρευστότητας η οποάι προήλθε από το κλείσμο της στρόφυγγας των τραπεζών, καθώς επίσης και οι εξοντωτικές τιμές των καυσίμων κίνησης των πλοίων έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα που θέτει σε αμφισβήτηση την ικανότητα της ακτοπλοίας να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην σύνδεση των νησιών του Αιγαίου με την ενδοχώρα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναγνώρισε την κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η ελληνική ακτοπλοΐα, και δεσμεύθηκε για λεπτομερή εξέταση όλων των αιτημάτων που θα βελτιώσουν τις προοπτικές βιωσιμότητάς της.

Μετά το πέρας της συνάντησης αυτής δήλωσε : «Η ελληνική ακτοπλοΐα αποτελεί βασικό πυλώνα της συγκοινωνιακής συνέχειας του νησιωτικού μας χώρου. Η ενίσχυσή της αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας μας και συνιστά προτεραιότητα για την πολιτική του Υπουργείου».
-----------------------------------
Πηγή: theseanation.gr
-----------------------------------