Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Επίσκεψη στην Αίγινα και στο Αγκίστρι





Πειραιάς 30/7/2013


Δελτίο Τύπου


Θέμα:  «Επίσκεψη στην Αίγινα και στο Αγκίστρι»


Το δήμαρχο της Αίγινας κ. Σακιώτη επισκέφθηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου η βουλευτής Α’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση με αφορμή τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην υδροδότηση του νησιού. Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμή θέματα καθώς και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η Μαρία Ρεπούση ενημερώθηκε αναλυτικά για τις ενέργειες του δήμου και ενημέρωσε το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο για τις δικές της ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης του νησιού που θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα της λειψυδρίας. 

Το πρόβλημα των σκουπιδιών αποτέλεσε το δεύτερο θέμα της συζήτησης τους. Η βουλευτής δεσμεύθηκε να βοηθήσει το δήμο της Αίγινας δήμαρχο στην προσωρινή λύση της μεταφοράς των λημμάτων με ειδικό πλοίο (παντόφλα) ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη για την υλοποίηση έργων υποδομής, όπως είναι η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση και ο βιολογικός καθαρισμός.  

Σε ίδιο πλαίσιο της αναγκαιότητας έργων υποδομής για την επίλυση των βασικών προβλημάτων και της πολιτισμικής αναβάθμισης του νησιού, η Μαρία Ρεπούση δεσμεύθηκε να διερευνήσει το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία υλοποίησης του έργου του Κυματοθραύστη, η αξιοποίηση του ιστορικού κτηρίου του Ορφανοτροφείου της Αίγινας και η επέκταση του Μουσείου Καπράλου. Το Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας είναι επίσης στα ενδιαφέροντα της βουλευτού και παρακολουθεί από κοντά την ανάθεση και την υλοποίηση της μελέτης για την αναβάθμιση της προσβασιμότητας στο μουσείο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η Μαρία Ρεπούση είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί και ν’ ανταλλάξει απόψεις με τον πρώην δήμαρχο του νησιού και νυν δημοτικό σύμβουλο κ. Κουκούλη

Στη συνέχεια, η βουλευτής επισκέφθηκε το Αγκίστρι όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο κ. Αθανασίου και τον ενημέρωσε για την ερώτηση που κατέθεσε στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες που χρειάζονται για τη λιμενική αναβάθμιση του νησιού που προωθεί ο δήμος. Ο δήμαρχος συνόδευσε τη βουλευτή στο Κέντρο Υγείας του νησιού, στο ΚΕΠ και στο Δημαρχείο όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την αρτιότητα της λειτουργίας τους. Η Μαρία Ρεπούση έδωσε τα συγχαρητήρια της στο δήμαρχο για το επίπεδο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού καθώς και για το σύνολο των έργων που έχει κάνει στο νησί ή έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ (Βιολογικός καθαρισμός, κομποστοποίση, νέες κτηριακές σχολικές εγκαταστάσεις).  

Τέλος, η Μαρία Ρεπούση είχε την ευκαιρία να συζητήσει αναλυτικά με τον πρόεδρο των επαγγελματιών του νησιού κ. Μιχάλη Πάνου για το νησί και την τουριστική του αναβάθμιση.