Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 9/7/2013


Ολοκληρώνουν τα συνεργεία του ΟΤΕ την αναβάθμιση του δικτύου μέσω οπτικών ινών και WiFi MAX για καλύτερες ποιοτικά υπηρεσίες τηλεφωνίας καθώς και καλύτερες ευρυζωνικές υπηρεσίες με μεγάλες ταχύτητες στο internet. Ήδη έχουν τοποθετηθεί συστήματα WiFi MAX στους οικισμούς Αυλαίμωνα, Διακόφτι, και Μυλοπόταμο, ενώ έχουν συνδεθεί με το δίκτυο οπτικών ινών, τα Αρωνιάδικα, Φριλιγκιάνικα, Μητάτα, Βιαράδικα, Φράτσια, Αλεξανδράδες, Γουδιάνικα Τραβασαριάνικα.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουν συνδεθεί το άνω και κάτω Λιβάδι καθώς και οι γύρω οικισμοί, η Αγία Πελαγία, Αγία Αναστασία και ο Καραβάς, ενώ θα ενεργοποιηθεί σύστημα WiFi MAX και στην Πλατιά Άμμο. Ένα σημαντικό έργο υποδομής που κατασκευάστηκε πριν χρόνια τίθεται στην υπηρεσία των Κυθηρίων και των επισκεπτών του νησιού.Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής τώρα επικεντρώνεται στην επέκταση του δικτύου και στους υπόλοιπους οικισμούς του νησιού καθώς και στην υλοποίηση της μελέτης για την κατασκευή του υποθαλάσσιου δικτύου και την απευθείας σύνδεση με την Ελαφόνησο και την Πελοπόννησο. 


Ολοκληρώθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις στους οικισμούς της Κοινότητας Καραβά. Οι δρόμοι στον οικισμό Βουνό, στο Νιοχώρι, στα Μπακιάνικα καθώς και προς την περιοχή Θοδωράκια, ήταν χωματόδρομοι ή είχαν στρωθεί με κακής ποιότητας μπετόν και τώρα πλέον διαθέτουν άσφαλτο. 


Επίσης στρώθηκε μέρος της πλατείας "Μάρμαρο" του χωριού και μεγάλα τμήματα της οδού προς Πλατεία Άμμο στα οποία ήταν κατεστραμμένη η άσφαλτος για μεγάλο διάστημα. Έχει ολοκληρωθεί επίσης η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Κομηνιάνικα - Αγία Ελέσα, και στα Δόκανα η πλατεία και οι γύρω δρόμοι του χωριού.

Τα έργα αυτά είναι τρία από τα δέκα, για τα οποία έχει γίνει μεγάλη συζήτηση, και ως γνωστόν έχουν γίνει πρόσφυγες και καταγγελίες, ενώ έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από τους γνωστούς κύκλους να διακοπούν ή να μην ολοκληρωθούν! Η Δημοτική Αρχή εργάζεται με σοβαρότητα για την ολοκλήρωση όλων των έργων, με τον καλύτερο και συμφερότερο τρόπο.
--------------------------------
Πηγή: .kythira.gr
--------------------------------