Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ούτε ο Μητσοτάκης δεν το πίστευε, το 60,6% των Ελλήνων θέλουν να σουτάρουν τους δημόσιους υπαλλήλους...

Ακόμα και στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη προκάλεσαν έκπληξη τα ευρήματα της δημοσκόπησης που δείχνει ότι το 60% των πολιτών είναι υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός σημειώνει “Δημοσκόπηση έκπληξη της Κάπα Research για τις απολύσεις στο Δημόσιο”.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε μιλήσει για σιωπηρή πλειοψηφία των πολιτών που υποστηρίζουν την αναδιάρθρωση του Δημόσιου Τομέα. Πέραν λοιπόν της “έκπληξης” ο υπουργός πρέπει να αισθάνεται και δικαιωμένος απο τα στοιχεία της δημοσκόπησης.

Σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα Research, υπέρ των απολύσεων στον δημόσιο τομέα τάσσεται το 60,6% των ερωτηθέντων στην έρευνα της Κάπα Research, ενώ το 64,5% τάσσεται υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων όταν ξεκινήσει η συνταγματική αναθεώρηση.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι υπέρ των απολύσεων τάσσονται οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων, με εξαίρεση το ΚΚΕ, που τις αποδοκιμάζει σε ποσοστό 73% και τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου οι οπαδοί διχάζονται (υπέρ 47,4% έναντι 50% κατά). Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η εικόνα στο ερώτημα για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, όπου υπέρ τάσσονται όλα τα κόμματα και οι μισοί οπαδοί του ΚΚΕ!
------------------------------
Πηγή: protothema.gr 
------------------------------------