Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΣΕΚ: Με αφανισμό κινδυνεύει η κτηνοτροφία αν φορολογηθούν οι εγκαταστάσεις

«Πριν στεγνώσει το μελάνι από τη σχεδιαζόμενη φορολογική επιδρομή στην παραγωγική βάση της κτηνοτροφίας δηλαδή στους βοσκότοπους και τα αγροτεμάχια, νέα σενάρια φορολογίας ανακοινώνονται πάνω στα κτίσματα, τις υποδομές της κτηνοτροφίας, κάθε είδους πτηνο-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (μαντριά, βουστάσια χοιροστάσια πτηνοθάλαμοι) δίνοντας και το τελικό χτύπημα για τον αφανισμό της. 
 
Αντί να σκύψει η κυβέρνηση πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εκπονεί καταστροφικά σχέδια για την εξόντωσή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

«Να υπενθυμίσουμε ότι τα κτηνοτροφικά κτίσματα έχουν εξαιρεθεί  για συγκεκριμένους  λόγους από το χαράτσι για να μην επιβαρυνθεί η κτηνοτροφία. Δεν άντεξαν ωστόσο  να φορολογήσουν και τα τελευταία απομεινάρια υποδομών παραγωγής τροφίμων», προσθέτει ο ΣΕΚ, για να καταλήξει: 

«Σε μια κρίσιμη περίοδο που οι πτηνο- κτηνοτροφικές και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση  ζητάμε από την κυβέρνηση  να ανακαλέσει  κάθε σχεδιασμό για φορολόγηση κτισμάτων, διαφορετικά όλοι οι κτηνοτρόφοι θα είμαστε απέναντί τους.»
---------------------------
Πηγή:  paseges.gr
---------------------------