Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Έργα του Κωνσταντίνου Παρθένη από το Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Π.Φαλήρου θα εκτεθούν στην Άνδρο

Τρία από τα έργα του Κωνσταντίνου Παρθένη που αποκαλύφθηκαν στο ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο θα μεταφερθούν στην 'Ανδρο, προκειμένου να παρουσιαστούν στην έκθεση «Ιστορώντας την υπέρβαση. Από την παράδοση του Βυζαντίου στη νεώτερη τέχνη», που εγκαινιάζεται στις 30 Ιουνίου στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, στην 'Ανδρο.

Πρόκειται την Παναγία Μυρτιδιώτισσα και τα δύο έργα που συνθέτουν την παράσταση του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, δηλαδή τον 'Αγγελο Ευαγγελιστή και την Παναγία του Ευαγγελισμού.
Για το δανεισμό των έργων γνωμοδότησε θετικά με ομόφωνη απόφασή του χτες το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο τα έργα που φιλοτέχνησε ο Κωνσταντίνος Παρθένης για το ναό του Αγίου Αλεξάνδρου χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία από το ΚΣΝΜ.

Η έκθεση «Ιστορώντας την υπέρβαση. Από την παράδοση του Βυζαντίου στη νεώτερη τέχνη» αποτελεί ένα αφιέρωμα σε διακεκριμένους Νεοέλληνες ζωγράφους, οι οποίοι παράλληλα με την κοσμική ζωγραφική ζωγράφισαν και έργα με θρησκευτική θεματολογία, όπως ο Παρθένης, ο Κόντογλου, ο Παπαλουκάς, ο Ρέγκος, ο Εγγονόπουλος και ο Τσαρούχης. Τα έργα προέρχονται από κρατικά και εκκλησιαστικά μουσεία, ναούς, ιδιωτικές συλλογές και ιδρύματα.-
-------------------------------
Πηγή:  romfea.gr
-------------------------------