Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ




ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την αναγκαιότητα της ένταξης του Διαβητολογικού Κέντρου στο νέο Οργανισμό του Τζανείου Νοσοκομείου, επισημαίνει στην ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος.
Όπως διευκρινίζει ο βουλευτής, η κατάργηση του Διαβητολογικού Κέντρου στο οποίο εξυπηρετούνταν περισσότερο από 25 χιλιάδες διαβητικοί, θα προκαλέσει επιπλοκή στην υγεία πολλών ασθενών που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να καταφύγουν σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.
Ο κ. Κατσαφάδος επισημαίνει ακόμη, πως το εν λόγω Διαβητολογικό Κέντρο είναι η μόνη δομή δημόσιας υγείας που προσφέρει υπηρεσίες στους πάσχοντες από διαβήτη στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Το κείμενο της ερώτησης του κ. Κώστα Κατσαφάδου, έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ
Εδώ και αρκετά χρόνια, το Διαβητολογικό Κέντρο του Τζανείου Νοσοκομείου διαρκώς αναβαθμίζει την λειτουργία και τις υπηρεσίες του προς τους πάσχοντες, από διαβήτη, συνανθρώπους μας.
Εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και των νησιών, διαθέτει όλες τις αναγκαίες υποδομές με ιατρεία για το διαβήτη, ιατρείο διαβητικού ποδιού ( το μοναδικό που υπάρχει στην περιοχή), ιατρείο παχυσαρκίας, ιατρείο για το διαβήτη κύησης, διαιτολόγο και επισκέπτριες υγείας.
Ουσιαστικά παρέχει υπηρεσίες σε 25.000 συνανθρώπους μας που πάσχουν από αυτή τη νόσο.
Στο νέο οργανισμό του Τζανείου Νοσοκομείου δεν συμπεριλαμβάνεται, προς έκπληξη όλων, το Διαβητολογικό Κέντρο στο οργανόγραμμα.
Υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι που επιβάλουν να υπάρξει μία διορθωτική κίνηση και παρέμβαση από την πλευρά του Υπουργείου και να συμπεριληφθεί το Διαβητολογικό Κέντρο στον οργανισμό του Τζανείου.
Τέτοιοι είναι:
-H αναγκαιότητα της λειτουργίας του, αφού είναι η μόνη δομή δημόσιας υγείας που προσφέρει υπηρεσίες στους πάσχοντες από διαβήτη, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
-Εξυπηρετεί πάνω από 25.000 διαβητικούς.
-Η υψηλή εξειδίκευση και οι υποδομές που έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του στο Τζάνειο Νοσοκομείο.
-Η οικονομική επιβάρυνση που θα προκύψει για τους πάσχοντες, που θα αναγκαστούν να καταφύγουν σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας αλλά και οι επιπλοκές στην υγεία πολλών ασθενών που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
1 . Εάν προτίθεται να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για την αναθεώρηση του νέου οργανισμού του Τζανείου Νοσοκομείου, προκειμένου να συμπεριληφθεί σε αυτό και το Διαβητολογικό Κέντρο.
Ο ερωτών Βουλευτής
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ