Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Το ταξίδι του Ιπποκράτη στα Κύθηρα ολοκληρώθηκε!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 3 Ιουνίου 2013

  

Το ταξίδι του Ιπποκράτη στα Κύθηρα ολοκληρώθηκε!

Εξετάστηκαν 323 παιδιά και 60 ενήλικοι!

Επίσης, 1.595 παιδιά εξετάστηκαν στο Δήμο Αμαρουσίου

από την Οδοντιατρική Μονάδα

Από σήμερα στη Δράμα η κινητή Οδοντιατρική και Παιδιατρική Μονάδα!



Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» βρέθηκε στα Κύθηρα από τις 15 έως τις 26 Μαΐου, όπου σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων του «ΤΡΙΦΥΛΕΙΟΥ» Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων, πραγματοποίησε το πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής στο νησί.

Κλιμάκιο από γιατρούς, εθελοντές του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (Παιδίατρος, Οφθαλμίατρος,  Οδοντίατρος , ΩΡΛ) κι εργαζομένους αναχώρησε από την Αθήνα στις 15 κι επέστρεψε στις 27 Μαΐου. Σημαντική και πολύτιμη ήταν η συμμετοχή του οδοντιάτρου του νησιού και του Δ/ντή του Κέντρου Υγείας Νεάπολης!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νησί δεν υπάρχει Παιδίατρος, Οφθαλμίατρος, ΩΡΛ, ούτε και άλλες ειδικότητες!

Το οδοιπορικό του Κινητού Πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» ξεκίνησε από τη Χώρα συνεχίστηκε στα χωριά Λειβάδι και Καρβουνάδες και ολοκληρώθηκε στον Ποταμό.

Εξετάστηκαν 323 παιδιά, από τα οποία τα 286 φοιτούν στον Παιδικό Σταθμό, στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία του νησιού. Σε 64 περίπου παιδιά πραγματοποιήθηκε επαναληπτικός έλεγχος κατά τη διάρκεια της παραμονής της μονάδας στο νησί. Επιπλέον, λόγω της απουσίας ΩΡΛ στο νησί και σε συνεργασία με τη Διοίκηση και τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων εξετάστηκαν περίπου 60 ενήλικοι κάτοικοι του νησιού από την ΩΡΛ γιατρό της αποστολής.

Παράλληλα, από τις 13 έως και τις 28 Μαΐου  η Κινητή Οδοντιατρική και Παιδιατρική Μονάδα,  για 6η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου και τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου «ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ», (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) επισκέφθηκε τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, πραγματοποιώντας προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο σε 1.595 μαθητές.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 9.947 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα και το Μαρούσι.

Στόχος για το 2013 είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά!

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.

Ο κος Μάκης Κοσμάτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά βλέπουμε τον Ιπποκράτη να συνεχίζει το έργο του προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε ακόμα περισσότερα παιδιά. Η επιτυχής αυτή πορεία δικαιώνει την επιλογή της Johnson & Johnson να διασφαλίσει τα “καύσιμα” του Ιπποκράτη, προκειμένου να πραγματοποιήσει το ταξίδι του στην Ελλάδα προσφέροντας υψηλής αξίας υπηρεσίες, αλλά και πολλά χαμόγελα. Ο στόχος μας να εξετάσουμε πάνω από 18.000 παιδιά μέχρι το τέλος του έτους είναι πολύ κοντά».

Επίσης, η κα Έρρικα Λαμπριανού, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, σημείωσε: «Η φροντίδα του κοινωνικού συνόλου βρίσκεται στη βάση των αξιών της Johnson & Johnson. Με τη στήριξη του οργανισμού Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust, ο Ιπποκράτης συνεχίζει το ταξίδι του προσφέροντας χαμόγελα στα παιδιά και στις οικογένειές τους».

Το πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής με το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» υλοποιήθηκε με τη στήριξη των εθελοντών γιατρών του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την ανιδιοτελή και ανεκτίμητη προσφορά τους στα παιδιά των Κυθήρων.

Επίσης, την προσπάθεια στήριξαν:

● Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του «ΤΡΙΦΥΛΕΙΟΥ» Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων, κύριος Αντώνης Πρωτονοτάριος και ο Γραμματέας του Συλλόγου, κύριος Γεώργιος Γκίκας (με τη φιλοξενία, το ενδιαφέρον και  την ακούραστη προσωπική συμμετοχή τους)

● Ο Δήμαρχος Κυθήρων, κύριος Θεόδωρος Κουκούλης (με τη φιλοξενία και τη συμμετοχή του)

● Η Διοίκηση, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του «ΤΡΙΦΥΛΕΙΟΥ» Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων

● Τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του «ΤΡΙΦΥΛΕΙΟΥ» Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων

● Οι εθελοντές γιατροί: κ. Κώστας Παπατζίμας, κ. Γιάννης Μιχαλέτος, κα Ουρανία Παναγοπούλου, κα Ελισάβετ Τσανεκλίδου, κα Άννα Πριέρου, κ. Νίκος Μανιός, κα Κατερίνα Χατζημιχάλη, κ. Γιώργος Πάτρωνας, κα Αιμιλία Μπάρδη και ο κ. Στράτος Κασιμάτης

● Η Αστυνομική Διεύθυνση Κυθήρων

● Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

● Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά

● Η Ακτοπλοϊκή Εταιρεία Lane με τη σημαντική της υποστήριξη

● Η Εταιρεία «ΔΡΑΚΑΚΗΣ – rent a car»  με την παραχώρηση οχήματος

● Η Εταιρεία  «Παναγιώτης – rent a car» με την παραχώρηση οχήματος

● Η Εταιρεία  «Activerent a car » με την παραχώρηση οχήματος

Ταυτόχρονα, για τη σημαντική τους προσφορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει: την καφετέρια – πιτσαρία Vitsio, το εστιατόριο Πιέρος, το ζαχαροπλαστείο Renas, το φούρνο Λειβαδίου, το εστιατόριο Μάγος, το καφέ Φως Φανάρι, το Super Market Λεωντσίνη, το εστιατόριο Πωλίνα, το καφενείο Καρίνος, το καφενείο Αστικόν και τον κύριο Ηλία Κομπή.

Αναφορικά με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος στο Δήμο Αμαρουσίου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά:

● Τον Δήμαρχο, κύριο Γεώργιο Πατούλη για τη σημαντική του συμβολή και υποστήριξη και το μεγάλο κοινωνικό του έργο

● Τον πρόεδρο του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, κύριο Νίκο Κάββαλο, την κυρία Καίτη Σεβαστή, καθώς και όλους τους εργαζομένους του Οργανισμού για την εξαιρετική τους συνεργασία

● Τους Εκπαιδευτικούς των σχολείων που μας φιλοξένησαν

● Όλους τους μικρούς μαθητές που επισκέφθηκαν την Κινητή Οδοντιατρική και Παιδιατρική Μονάδα

● Τους εθελοντές οδοντιάτρους του Δήμου Αμαρουσίου: κα Μαρία Βλάχου, κα Κατερίνα Δούμα, κα Σοφία Θεοδώρου, κ. Αθανάσιο Θεοχάρη, κα Δάφνη Κωστοπούλου, κα Παναγιώτα Μπάγια Μπραϊνινγκερ, κα Χριστίνα Παλιμετάκη και κα Αλεξάνδρα Κουμαντάνου που υλοποίησαν τον οδοντιατρικό έλεγχο



Επόμενοι σταθμοί της δράσης Προληπτικής Ιατρικής:

Κινητή Οδοντιατρική και Παιδιατρική Μονάδα:

● Θα βρίσκεται στη Δράμα 3-14/6, σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δράμας και τον Δήμο Δράμας

Κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»:

● Θα βρίσκεται στην Κέρκυρα 17-27/6, μετά από το αίτημα του Δήμου Κέρκυρας και με τη συνεργασία του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου καθώς και με εθελοντές γιατρούς που παρακολουθούν τα παιδιά στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στην Κέρκυρα

Κύθηρα

Φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ευχαριστήρια γράμματα που λάβαμε, μπορείτε να διαβάσετε εδώ. 

Ζωγραφιές από τα παιδιά που μας επισκέφτηκαν, μπορείτε να δείτε εδώ.



Μαρούσι

Φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση της Προληπτικής Ιατρικής μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.



Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κα Παλιεράκη Αγάπη, Politics - 210 6839703/4, την κα Βενετία Κυριαζοπούλου, Johnson & Johnson Hellas Consumer - 210 6875790,  την κα Νάταλι Καρακιουλάφη, Το Χαμόγελο του Παιδιού - 210 3306140
-------------------------------
Πηγή:  hamogelo.gr
------------------------------