Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

«Φιλί της ζωής» η διευκόλυνση της πρόσβασης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην τραπεζική χρηματοδότηση





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
18-06-2013

«Φιλί της ζωής» η διευκόλυνση της πρόσβασης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην τραπεζική χρηματοδότηση
Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος ΒΕΠ: «Αχτίδα φωτός τα προγράμματα του ΕΤΕΑΝ προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων»
Mε στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην υλοποίηση των επενδυτικών και επιχειρηματικών τους σχεδίων το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ Α.Ε.) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΕΤΕΑΝ: Νέες Δράσεις και Επιχειρηματικότητα». Στην ημερίδα οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σχετικά  με τις δυνατότητες πρόσβασής τους στην τραπεζική χρηματοδότηση. «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη βάση της ελληνικής Οικονομίας. Το υψηλό κόστος δανεισμού καταδικάζει τις ελληνικές Μμε σε ύφεση. Οι Μμε της Ελλάδας μαζί με της Κύπρου και της Πορτογαλίας αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη δυσκολία στην εξασφάλιση τραπεζικής χρηματοδότησης, όταν την ίδια στιγμή οι Oικονομίες των χωρών αυτών εξαρτώνται περισσότερο για την ανάπτυξή τους από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στόχος της δραστηριότητας αυτής, που συνδιοργανώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά με την ΕΤΕΑΝ Α.Ε. είναι να ενημερωθούν από “πρώτο χέρι” οι επιχειρήσεις για τις διεξόδους, που μπορεί να έχουν για να αντιμετωπίσουν την πιστωτική ασφυξία. Πάντως, θα πρέπει να τονίσουμε εκ νέου το ασαφές σκηνικό στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην τραπεζική χρηματοδότηση. Με όλες τις δυσκολίες λοιπόν, που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, τα προγράμματα του ΕΤΕΑΝ μπορεί να αποτελέσουν ενέσεις ρευστότητας, μία μικρή έστω αχτίδα φωτός, σε αυτή την περίοδο που οι ελληνικές Τράπεζες έχουν μία μεγάλη εσωστρέφεια στην προσπάθεια να αναδιαρθρωθούν και να ανακεφαλαιωθούν», επισημαίνει με σχετική δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος.
Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων  του Επιμελητηρίου (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά,  Καραΐσκου 111, 3ος όροφος, Πειραιάς). Την παρουσίαση των επιμέρους δράσεων που  υλοποιεί σήμερα η ΕΤΕΑΝ Α.Ε. θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου κ. Γεώργιος Γεροντούκος. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων για τα ζητήματα εφαρμογής των δράσεων και την οριοθέτηση του ρόλου του Ταμείου στη σημερινή συγκυρία.