Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ένταση μεταξύ ναυτεργατών και επιβατών στον Πειραιά – Μπλόκα σε “Βιτσέντζος Κορνάρος”, “Άγιος Γεώργιος”

Ανυποχώρητοι είναι οι ναυτεργάτες, οι οποίοι από το πρωί πραγματοποιούν συνδικαλιστική παρέμβαση σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα, εμποδίζοντας την επίβίβαση, γεγονός που προκάλεσε ένταση με τους αγανακτισμένους ταξιδιώτες.

Περίπου στις 14.00, σημειώθηκε ένταση έξω από το "Βιτσέντζος Κορνάρος", όταν ένας οδηγός προσπάθησε να σπάσει τον κλοιό των μελών του πληρώματος και της ΠΝΟ και να μπει στο πλοίο. Ένας από τους εργαζομένους πήγε να βάλει το σώμα του μπροστά, αλλά τον απέτρεψαν, ενώ ο οδηγός υποχώρησε.



Τα πνεύματα οξύνθηκαν, ξανά, όταν ανακοινώθηκε ότι το πλοίο -με προορισμό τα Κύθηρα και τον Κίσσαμο- δεν θα αναχωρήσει, αν δεν πάρουν βεβαιώσεις από την εταιρεία ότι θα καταβληθούν οι οφειλόμενοι μισθοί.


Μπλόκο υπάρχει και έξω από το “Άγιος Γεώργιος” το οποίο επρόκειτο να αποχωρήσει στις 15.00 για Σίφνο-Σέριφο-Μήλο, αλλά δεν επιτρέπεται η επιβίβαση, καθώς είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις με την πλοκτήτρια εταιρεία.


Να σημειωθεί ότι υπάρχει άλλη μια αναχώρηση, στις 18.00, του πλοίου "Μυτιλήνη", ωστόσο -μέχρι στιγμής- δεν έχει γίνει γνωστό αν θα ταξιδέψει. Η επιβίβαση θα πρέπει να αρχίσει περίπου στις 16.00.




--------------------------------
Πηγή:  newsit.gr
--------------------------------