Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Έτσι αρχίζει η τουριστική περίοδος! Απίστευτη ταλαιπωρία με την ακύρωση δρομολογίου του «Β. Κορνάρος»

Μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία περίμενε τους 150 περίπου επιβάτες που περίμεναν μαζί με 30-40 οχήματα να φύγουν με το πλοίο «Β. Κορνάρος» για Κύθηρα στις 5 Ιουνίου, καθώς η ΠΝΟ κατέλαβε τους καταπέλτες και απαγόρευσε στο πλοίο να πραγματοποιήσει το δρομολόγιό του. 


Είναι αλήθεια ότι δύο εβδομάδες πριν η ΠΝΟ είχε προειδοποιήσει για τις αντιδράσεις της ζητώντας να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των ναυτικών μέχρι αυτή την ημερομηνία και να γίνει τακτοποίηση των υπολοίπων οφειλομένων μέχρι τέλος του μήνα. 

 Παρά ταύτα η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν προχώρησε σε ολοσχερή καταβολή των οφειλομένων, ενώ υπεσχέθη την καταβολή των υπολοίπων μέχρι τέλους Ιουλίου, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές. 

Στις 12.30 και ενώ είχαν ήδη κοπεί πολλά εισιτήρια και συνέχισαν να κόβονται, μέλη της ΠΝΟ κατέλαβαν τον καταπέλτη και απαγόρευσαν την επιβίβαση. 
Το Λιμενικό εμφανίστηκε πολύ αργότερα και μόνο όταν απειλήθηκαν επεισόδια με αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ασθενής και του οποίου επίσης απαγόρευαν την είσοδο, ενώ, εκτός από το Λιμενικό, δεν εμφανιζόταν και κάποιος από την εταιρεία να εξηγήσει τι γινόταν. 

Μετά από 2ωρο περίπου οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών εξήγησαν την κατάσταση και ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν στο πλοίο να αναχωρήσει, αφού δεν ικανοποιήθηκαν από τις υποσχέσεις της πλοιοκτήτριας. 


Οι επιβάτες, που ήδη είχαν ταλαιπωρηθεί αρκετά, απαίτησαν να κάνει ανακοινώσεις το Λιμενικό και η πλοιοκτήτρια εταιρεία. 
Πράγματι, μετά από μισή ώρα ο λιμενάρχης ανακοίνωσε ότι δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, οι ευρισκόμενοι σε συνεδρίαση στο πλοίο, εκπρόσωποι της ΠΝΟ, του πληρώματος, της πλοιοκτήτριας και του Λιμενικού. 

Οι επιβάτες, που αναγνώριζαν όλοι το δίκαιο αίτημα των ναυτικών να πληρωθούν, αλλά απαιτούσαν και το δικό τους να ταξιδέψουν, διαμαρτυρήθηκαν έντονα, όταν το Λιμενικό τους ζήτησε να απομακρυνθούν από τον καταπέλτη, ενώ δεν έκανε το ίδιο με τους συνδικαλιστές! 

Τότε κατέφθασε ο πρόεδρος μεγάλου ναυτεργατικού σωματείου, ο οποίος απευθύνθηκε απαξιωτικά στους επιβάτες που διαμαρτύρονταν αποκαλώντας τους «τσογλάνια» την ίδια στιγμή, που άλλος συνδικαλιστής αποκαλούσε τους διαμαρτυρόμενους μεταφορείς «ασφαλίτες» και «εγκάθετους» και άλλος τους έφτυνε, ενώ απειλήθηκαν και …στενότερες επαφές, που αποφεύχθηκαν την τελευταία στιγμή. 

Τελικά και ενώ πολλοί επιβάτες έφευγαν απογοητευμένοι και έμειναν λίγοι να περιμένουν τις τελικές ανακοινώσεις, λίγο πριν τις 5 εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων και οι Κυθήριοι πήραν ακόμα μία γεύση του τι τους περιμένει! 

Λίγο ενωρίτερα είχε ακουστεί ότι το κράτος και πάλι έχει καθυστερήσει την καταβολή των αποζημιώσεων για τις άγονες, κανείς εκπρόσωπός του όμως δεν ήταν εκεί για να τον ρωτήσουν! 

Εννοείται ότι όλες αυτές τις ώρες, εκτός από τους Λιμενικούς, που έφθασαν, όταν απειλήθηκαν επεισόδια, δεν υπήρξαν άλλοι εκπρόσωποι του κράτους παρά μόνο οι συνδικαλιστές.


Ενδιαφέρουσα φιγούρα στην όλη «παράσταση»

Ένας ταλαίπωρος ξένος με δεκανίκια να ρωτά δεξιά και αριστερά στα Αγγλικά τι γίνεται και να μην παίρνει απαντήσεις. 

Με αυτό τον τρόπο αρχίζει η τουριστική περίοδος για τα Κύθηρα από την οποία έχει τόσες ελπίδες πολύς κόσμος. 

Ταλαίπωρη Ελλάδα, Χαίρε!
-------------------------                                      
Ρεπόρτερ
-------------------------