Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΑΘΗΝΑ - ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (7 ΗΜΕΡΕΣ)


1η  ημέρα (20/7):  Κύθηρα – Νεάπολη - Αθήνα 
Συγκέντρωση στο γραφείο μας στο Λιβάδι και αναχώρηση για το λιμάνι (Διακόφτι) όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη Νεάπολη. Στη συνέχεια μέσω Σπάρτης – Τρίπολης – Κορίνθου άφιξη στην Αθήνα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο – διανυκτέρευση.

2η  ημέρα (21/7):  Αθήνα – Βιέννη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και πτήση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας – την μαγευτική Βιέννη. Κατά την ξενάγηση μας στην πόλη της μουσικής θα δούμε την Ρίγκ Στράσσε με το θαυμάσιο πάρκο, την Όπερα, τα ανάκτορα Χόφενμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και την εκκλησία του Τάματος. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το παλάτι Σενμπρούν – τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας – με τα 1.400 δωμάτια και το ανάκτορο του Μπελβεντέρε. Κατόπιν τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

3η ημέρα (22/7):  Βιέννη – Μπάντεν & Μάγιερλινγκ 
Θα επισκεφτούμε, στα περίχωρα της Βιέννης, τα πασίγνωστα Βιεννέζικα δάση όπου θα δούμε τον πύργο του Λιχτενστάιν, την υπόγεια λίμνη και το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού – Χάιλιγκεν Κρόιτς. Συνεχίζοντας θα επισκεφτούμε το κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό από την θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκηπα Ροδόλφου, και την γνωστή Λουτρόπολη Μπάντεν. Επιστροφή το απόγευμα στη Βιέννη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα (23/7):  Βιέννη – Μπρατισλάβα – Βουδαπέστη
Αναχώρηση για την Μπρατισλάβα, μια από τις νεότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο και θα δούμε το παλιό Δημαρχείο που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, το παλάτι και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου. Συνεχίζουμε για το ‘Μαργαριτάρι του Δούναβη’, την πανέμορφη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετικά μπορούμε να απολαύσουμε μια μίνι κρουαζιέρα στις όχθες της φωταγωγημένης πρωτεύουσας. Διανυκτέρευση

5η ημέρα (24/7):  Βουδαπέστη
Στην ξενάγηση της πόλης θα δούμε την πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, το καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και στην λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα κτίρια. Συνεχίζοντας θα δούμε το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γίνονταν οι στέψεις των βασιλέων. Στον λόφο του Γκέλερτ, απ’ όπου θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της Ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλα. Χρόνος ελεύθερος στο νησί της Μαργαρίτας. Το βράδυ θα διασκεδάσουμε σε τοπική ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα (25/7):  Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά – Αθήνα  
Στην ημερήσια εκδρομή μας για τα Παραδουνάβια χωριά θα περάσουμε από το μικρό χωριό του Αγίου Ανδρέα, όπου θα επισκεφτούμε το μουσείο της γλύπτριας Κόβατς και την Ορθόδοξη εκκλησία. Στο Έστεργκομ, όπου βρίσκεται ο θρησκευτικός θυσαυρός των Ούγγρων, θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό της και την πινακοθήκη. Κατόπιν αναχωρούμε με προορισμό το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα – διανυκτέρευση.

7η ημέρα (26/7): Αθήνα   - Νεάπολη - Κύθηρα
Μετά το πρωινό αναχωρούμε με τις αποσκευές μας μέσω της γνώριμης διαδρομής και των απαραίτητων ενδιάμεσων στάσεων για τη Νεάπολη όπου θα πάρουμε το καράβι μας για την επιστροφή στα Κύθηρα. Άφιξη στο νησί μας – ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.


·         Κόστος Εκδρομής : 830 ευρώ ανά άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
·         Επιβάρυνση Μονόκλινου δωματίου : + 190ευρώ
·         Προκαταβολή : 300 ευρώ μέχρι  01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Περιλαμβάνονται :
1.    Εισιτήρια Πλοίου Κύθηρα – Νεάπολη  & Νεάπολη – Κύθηρα.
2.    Μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
3.    Ξενοδοχεία 4 & 5 Αστέρων.
4.    Έξι (6) πρωινά & Τέσσερα (4) δείπνα.
5.    Περιηγήσεις & Ξεναγήσεις πόλεων βάσει  προγράμματος.
6.    Έμπειρος οδηγός & αρχηγός του γραφείου μας.
7.    Ασφάλεια Ταξιδιού & Ενημερωτικά  έντυπα.

Δεν περιλαμβάνονται:
·         Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων: 145€
·         Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό, εισιτήρια  αρχαιολογικών  και θεματικών χώρων , ποτά , αχθοφορικά και  ότι δεν αναφέρεται στα «περιλαμβάνονται» ή στο πρόγραμμα της εκδρομής.

Η σειρά του παραπάνω προγράμματος είναι ενδεικτική και ενδέχεται να τροποποιηθεί για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.


Πληροφορίες – Κρατήσεις : 27360.31160 καθημερινά από 09.00’ – 13.00’  &  18.00’ -  21.00’).