Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

2ο δεκαήμερο προληπτικής ιατρικής




  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                            ΚΥΘΗΡΑ 4/6/2013
       *  ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟΥ  *                                            ΑΡ.ΠΡΩΤ.250-4/6/2013
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ταχ. Δ/νση :  Ποταμός  Κυθήρων
Ταχ. Κώδ   :  80200                                          
Τηλέφωνο  :  2736033203          
Fax:  2736320052

Θέμα: 2ο δεκαήμερο προληπτικής ιατρικής

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά η προληπτική ιατρική από τον οργανισμό ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ μετά από πρόσκληση του Συλλόγου μας.

 Εξετάστηκαν 323 παιδιά, από τα οποία τα 286 φοιτούν στον Παιδικό Σταθμό, στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία του νησιού. Σε 64 περίπου παιδιά πραγματοποιήθηκε επαναληπτικός έλεγχος κατά τη διάρκεια της παραμονής της μονάδας στο νησί.

 Επιπλέον, λόγω της απουσίας ΩΡΛ στο νησί και σε συνεργασία με τη Διοίκηση και τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων εξετάστηκαν περίπου 60 ενήλικοι κάτοικοι του νησιού από την ΩΡΛ γιατρό της αποστολής.

 Η προληπτική ιατρική και φέτος πραγματοποιήθηκε από εθελοντές ιατρούς που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά του νησιού αλλά και ενήλικες ανιδιοτελώς και με μεγάλη ευχαρίστηση όπως διαπιστώσαμε για αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ιατρούς που στελέχωσαν το κλιμάκιο αυτό και αυτοί είναι:

 κ. Κώστας Παπατζίμας, κ. Γιάννης Μιχαλέτος, κα Ουρανία Παναγοπούλου, κα Ελισάβετ Τσανεκλίδου, κα Άννα Πριέρου, κ. Νίκος Μανιός, κα Κατερίνα Χατζημιχάλη, κ. Γιώργος Πάτρωνας, κα Αιμιλία Μπάρδη και ο κ. Στράτος Κασιμάτης.

 Βέβαια η όλη ενέργεια στηρίχθηκε οικονομικά από πολλούς ανθρώπους και φορείς ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο. Σε αυτούς όλους λοιπόν που μας στήριξαν και έγιναν χορηγοί και αρωγοί  προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το δεκαήμερο προληπτικής ιατρικής οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και την αμέριστη συμπάθεια μας για την πρωτοβουλία τους να βοηθήσουν ο καθένας με τον τρόπο του.

 Ευχαριστούμε λοιπόν τους:
 Δήμο Κυθήρων το Δήμαρχο κύριο θ. Κουκούλη και όλα τα μέλη του Δ.Σ. που συνέβαλαν προσφέροντας την διαμονή και κάποια γεύματα.

Για την οικονομική ενίσχυση τους:
 Τον Πρόεδρο κύριο Ε.Χαρχαλάκη και τα μέλη της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικύθηρων.
Τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Χώρας Καρβουνάδας.
Τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Ποταμού.
Τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων νηπιαγωγείου Ποταμού.
Τον Σύλλογο Αυλαίμωνα ο Φιλόξενος.
Τον Σύλλογο Καραβά Ο Όμορφος Καραβάς.
Τον Αγροτικό Συναιτερισμό Ποταμού.
Τον Πρόεδρο τα μέλη και τη γραμματέα του Δ.Σ. του Αγροτικού Συναιτερισμου Ποταμού.
Την εταιρεία Δρακάκης Τουριστικό γραφείο.
Την εταιρεία Χ. Καλλίγερος mega electrics
Την εταιρεία Αφοι Λουράντου Ε.Π.Ε. Γενικό εμπόριο.
Την εταιρεία Αφοι Γλυτσου Μεταφορική.
Την Γεωργία Κορωναίου Αρτοποιείο Καραβά
Τον Κασιμάτη Βασίλη Αρτοποιείο Λιβαδίου.
Τον Βασίλη Πετρόχειλο Φαρμακείο Καρβουνάδας.
Τον Μάνο Τριφύλλη Φαρμακείο Ποταμού.
Τον Αλέξανδρο Φάρο Λογιστικό γραφείο.
Τον Λουράντο Ανδρέα Πολιτικό μηχανικό.
Την Γιούλη Μεταξινιάδου κατάστημα υποδημάτων UNO.
Τον Κατσούλη Κυριάκο ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Τους θεοδώρα Γκίκα και Γιάννη Πρωτοψάλτη καφέ la strada.
Τον Χλέντζο Δημήτρη Υδραυλικές εργασίες.
Την Παστού Ειρήνη Ι.Υ.
Την οικογένεια Μηνά Ε. Σουρή.
Την ναυτιλιακή εταιρεία Λ.Α.Ν.Ε. για την έκπτωση στα εισιτήρια και τον ΕΜ. Γαλανάκη καθώς και την Ιωάννα Γαλανάκη πρακτορείο Κυθήρων για την άψογη συνεργασία.
Το πρατήριο υγρών καυσίμων Χ. Βάρδα για την έκπτωση στα καύσιμα.

Για την χορηγία σε αυτοκίνητα:
Την εταιρεία Δρακάκης rent a car.
Την εταιρεία active rent a car.
Την εταιρεια Panayiotis rent a car.

Για τα γευματα:
Την Πολίνα Σοφίου Εστιατόριο ΠΟΛΙΝΑ.
Τον Μανώλη Πιέρρο Εστιατόριο ΠΙΕΡΡΟΣ.
Την καφετέρια πιτσαρία vitsio.
Τον κύριο Κομπή Ηλία.
Τον κύριο Γκίκα Γιώργο

Για τα κεράσματα σε καφέδες-αναψυκτικά –νερά-τοστ και άλλα:
το ζαχαροπλαστείο Renas, το φούρνο Λιβαδίου, το εστιατόριο Μάγος, το καφέ Φως Φανάρι, το Super Market Λεωντσίνη, το καφενείο Καρίνος, το καφενείο Αστικόν, το ξενοδοχείο IRIDA και το Μητροπολίτη Κυθηρων.

Για την συνεργασία σε όλα τα επίπεδα τους:
 Τον Διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά κύριο Τεκελή Μιχαήλ καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς του νησιού για την πολύ καλή συνεργασία και τους διευθυντές των σχολείων που πραγματικά ασχολήθηκαν πολλές ώρες.
Τον Διοικητή του Α.Τ. Χώρας για την επίσης πολύ καλή συνεργασία.
Τον Διοικητή του νοσοκομείου κύριο Μεγαλοκονόμο Γεώργιο για την συνεργασία και βοήθεια που προσέφερε.
Τους Δέσποινα Φριλίγκου, Παναγιωτοπούλου Χρυσούλα και Διγενή Γιώργο για την εθελοντική τους εργασία.
Να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους του οργανισμού που αδιαμαρτύρητα δεν κοίταζαν ωράρια και εξυπηρέτησαν τα παιδιά μας, Γιάννη, Ζέτα, Τάνια, Βάσω σας ευχαριστούμε.

Αν και τα επίσημα αποτελέσματα και στατιστικά θα καθυστερήσουν να βγουν  ζώντας από κοντά και συνομιλώντας με τους ιατρούς για την κατάσταση των παιδιών στα Κύθηρα αποκομίσαμε τα εξής: 

Τα παιδιά σε πολύ μεγάλο ποσοστό είναι πλήρως εμβολιασμένα και σε πολύ καλό επίπεδο. Σε παιδιά που εντοπίστηκαν προβλήματα δόθηκαν οδηγίες για την αντιμετώπιση τους. Δυστυχώς υπήρξαν και παιδιά που είχαν εντοπιστεί με κάποια προβλήματα από πέρυσι και φέτος ήταν σε χειρότερη κατάσταση η στάσιμη, επειδή οι γονείς δεν είχαν τη δυνατότατα να πάνε το παιδί σε κάποιο ιατρό εκτός Κυθήρων. Πάνω σε αυτό το θέμα θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους γονείς ότι μέσα από τις υπηρεσίες του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ μπορούν να ζητήσουν βοήθεια και να καθοδηγηθούν για το που θα πάνε μέχρι να τους κλείσουν και ραντεβού με τον ιατρό που χρειάζονται και όταν υπάρξει και αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία αναλαμβάνουν και τα οικονομικά και αυτό το είδαμε και έγινε από την περσινή προληπτική. 

Βλέπουμε λοιπόν ότι η προληπτική δεν τελειώνει εδώ στο δεκαήμερο, έχει και συνέχεια και υπάρχει συνεργασία και ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ιδιαίτερα με το Σύλλογο μας άλλα και μέσω της κοινωνικής λειτουργού του νοσοκομείου μας και αυτό δείχνει ότι η ενέργεια αυτή δεν πάει χαμένη, πιάνει τόπο και ευελπιστούμε να γίνει θεσμός.
  
Το τελικό συμπέρασμα που βγαίνει όμως είναι ότι οι ειδικότητες αυτές είναι αναγκαίες για το νησί μας όχι μόνο για τα παιδιά μας αλλά και για εμάς τους ίδιους, τους κατοίκους αυτού του νησιού.
  
Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο κύριο Κώστα Γιαννόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ. του οργανισμού για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας να πραγματοποιηθεί η προληπτική ιατρική στα Κύθηρα για δεύτερη συνεχή χρονιά.

                                                Για το Δ.Σ. του συλλόγου

                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ                    ΓΚΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ