Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ο Τριχείλης καταγγέλλει ελλιπής λειτουργία των γραφείων εξυπηρέτησης φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.)

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Υφυπουργέ,

Μετά την κατάργηση και της Δ.Ο.Υ. Μολάων και τη δίμηνη και πλέον λειτουργία των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων πολιτών (ΓΕΦ) στους Μολάους και στη Νεάπολη, σε χώρους που έχει παραχωρήσει ο Δήμος μας, σας επισημαίνουμε ότι δυστυχώς, ελάχιστες εργασίες πραγματοποιούνται, διότι δεν τους έχετε δώσει τη δυνατότητα. Έτσι καθημερινά πάρα πολλοί δημότες μας μετακινούνται στη Σπάρτη σε απόσταση πάνω από 100 χιλιόμετρα, για να εξυπηρετηθούν.


Αυτό είναι απαράδεκτο και μας γυρίζει στη δεκαετία του 1950.

Είχαμε διαφωνήσει κάθετα με την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Μολάων και Νεάπολης και δυστυχώς είχαμε δίκιο.

Σας ζητάμε να δώσετε άμεσα τη δυνατότητα και στα δύο γραφεία, να λειτουργούν πλήρως και να διεκπεραιώνουν όλες τις υποθέσεις που εξυπηρετούσαν οι αντίστοιχες Δ.Ο.Υ. που καταργήθηκαν.

Οι εργασίες που διεκπεραιώνονταν στη Δ.Ο.Υ. ήταν:
•  ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
•  ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
•  ΣΤΟΝ ΦΠΑ
•  ΣΤΟΝ ΚΒΣ
•  ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ

Με το σημερινό καθεστώς λειτουργίας των Γραφείων Εξυπηρέτησης Πολιτών γίνονται ΜΟΝΟ η κατάθεση πινακίδων, η κατάθεση δικαιολογητικών έκδοσης ΑΦΜ και κλειδάριθμου και η αποστολή τους στη Δ.Ο.Υ. ΣΠΑΡΤΗΣ και επιστροφή τους, όπως και όλες οι λοιπές υποθέσεις που χρειάζονται την κατάθεση  δικαιολογητικών.

Φυσικά καμιά διεκπεραίωση δεν γίνεται, που έχει σχέση με τη λειτουργία του Κεφαλαίου, τη ρύθμιση χρεών, τις πληρωμές, ούτε το πιο απλό, η προμήθεια παραβόλων του Δημοσίου.

Παράλληλα και ενώ μέχρι πρότινος τα Κ.Ε.Π. χορηγούσαν φορολογική ενημερότητα, βεβαίωση αποδόσεων Α.Φ.Μ. και έκδοση εκκαθαριστικών των τελευταίων τριών ετών, σήμερα δεν έχουν πλέον αυτή την δυνατότητα.

Μετά την επισήμανση των παραπάνω κ. Υπουργέ, ευελπιστούμε ότι θα παρέμβετε ώστε να υπάρξει η δυνατότητα της λειτουργίας των Γραφείων, προκειμένου να εξυπηρετείται ο πολίτης και να υπάρχει νόημα στη λειτουργία των Γραφείων αυτών.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ
---------------------------
Πηγή: apela.gr
---------------------------