Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Στα Κύθηρα το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Από τις 16 έως τις 26 Μαΐου το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» βρίσκεται για 2η συνεχή χρονιά στα Κύθηρα, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟΥ Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων για να πραγματοποιήσει προληπτική ιατρική και οδοντιατρική στα παιδιά του νησιού.






Η αποστολή περιλαμβάνει εθελοντές γιατρούς του Οργανισμού (παιδίατρο, οφθαλμίατρο, οδοντίατρο και ωτορινολαρυγγολόγο), οδοντίατρο του Νοσοκομείου και γιατρούς από το νομό Λακωνίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νησί δεν υπάρχει παιδίατρος, ούτε οφθαλμίατρος αλλά ούτε και ωτορινολαρυγγολόγος!

Ο «Ιπποκράτης» προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες αυτές , θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στα σχολεία που βρίσκονται στη Χώρα, στο Λιβάδι, στους Καρβουνάδες, στα Φράτσια και στον Ποταμό.






Στην περσινή επίσκεψη του «Ιπποκράτη» εξετάστηκαν 398 παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από τα οποία πολλά δεν είχαν επισκεφτεί ποτέ τους κανένα γιατρό! «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιατρικούς κι οδοντιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, καθώς και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). Από το 2002 έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος 4.800 παιδιά εξετάστηκαν στην περιφέρεια της Κρήτης από τις 11/2/13 έως τις 24/3/13 και 3.229 παιδιά εξετάστηκαν στην Εύβοια από την 1/4/13 έως τις 26/4/13. Στόχος μας για το 2013 είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά!






Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.

Για τη Johnson & Johnson η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη συνιστά βασική προτεραιότητα, τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο και για το λόγο αυτό η υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εταιρία.

Επισημαίνεται ότι ως στόχος του προγράμματος έχει τεθεί η εξέταση 18.000 παιδιών μέχρι το τέλος του χρόνου.





O ΑdelinFm επισκέφθηκε την κινητή μονάδα την Παρασκευή 15/5/2013 στην Χώρα και είχε την ευκαιρία  να συνομιλήσει  με τους γιατρούς της κινητής μονάδας, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Αντώνη Πρωτονοτάριο και με άλλους από την ομάδα του "Χαμόγελου".
--------------------------------------------------------------
Πηγή: AdelinFM-Τάκης Πολίτης-Φωτό Τίνα Ταμβάκη
--------------------------------------------------------------