Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αβίωτη «αναβίωση» κοινωνικού τουρισμού

Αναβιώνει για 100.000 δικαιούχους, μισθωτούς εργαζόμενους, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου 2013, με στόχο μεταξύ άλλων τη μερική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. 

Θα υλοποιηθεί από τον Νέο ΟΑΕΔ και “αναπληρώνει” την κοινωνική δραστηριότητα της Εργατικής Εστίας που καταργήθηκε από το Φεβρουάριο του 2012. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για το έτος 2011 οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού πανελλαδικά ήταν 570.000 άτομα και για το 2009 ήταν 750.000 άτομα.

Την ανακοίνωση για την “αναβίωση” του προγράμματος έκανε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) και σημείωσε ότι από το 2014 το ποσό διάθεσης και ως εκ τούτου και ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος του ΟΑΕΔ, θα αυξηθούν. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΞΕΕ, η δαπάνη του φετινού προγράμματος ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ για 120.000 δικαιούχους, ύψους 27 εκατ. ευρώ, που «τρέχει» ήδη.

«Η επανέναρξη του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, έστω και σε τόσο μικρή έκταση, υποδηλώνει τη σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης σημειώνοντας ότι αποτελεί «ανάσα» για τους προορισμούς της χώρας που παραδοσιακά απορροφούσαν εσωτερικό τουρισμό και οι οποίοι πλήττονται σήμερα ιδιαίτερα από την ύφεση.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας νέων στον τουρισμό τονίζοντας ότι μελλοντικά ο αριθμός των επιδοτούμενων θέσεων θα είναι πολλαπλάσιος των 10.000 που είναι σήμερα.
--------------------------------
Πηγή: Ελευθεροτυπία
--------------------------------