Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Συλλήψεις για μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων στα Κύθηρα

Στο πλαίσίο της καταπολέμησης των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών καθώς και συντονισμένη επιχείρηση πλωτών και χερσαίων δυνάμεων και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο θαλάσσιο χώρο Κυθήρων, το Φ/Γ πλοίο «ULLA» σημαίας  SAO TOME, το οποίο είχε προσεγγίσει ένα Α/Κ σκάφος, προκειμένου να παραδώσει λαθραία τσιγάρα, με σκοπό την εισαγωγή τους στην χώρα μας.


Κατόπιν καταδίωξης από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το «ULLA»  ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στα Κύθηρα, ενώ συνελήφθη το εξαμελές (06) πλήρωμά του, αποτελούμενο από αλλοδαπούς.

Το Α/Κ σκάφος που αρχικά είχε διαφύγει, εντοπίσθηκε και ακινητοποιήθηκε απογευματινές ώρες σήμερα στο Λακωνικό Κόλπο, ενώ αναμένεται να καταπλεύσει στη Λιμενική Αρχή Γυθείου, μαζί με τους δύο (02) ημεδαπούς ιδιοκτήτες του, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.


Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το Φ/Γ «ULLA» μετέφερε συνολική ποσότητα 1.880 χαρτοκιβωτίων τσιγάρων (18.800.000 τσιγάρα), ενώ στα παραστατικά του φορτίου αναφέρεται συνολική ποσότητα 2.000 χαρτοκιβωτίων. Ο ακριβής προσδιορισμός των δασμών θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της καταμέτρησης του φορτίου.

Από την Λιμενική Αρχή Καψαλίου που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το Φ/Γ πλοίο, το Α/Κ σκάφος, καθώς και το φορτίο των τσιγάρων, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Πειραιά για άσκηση Ποινικής Δίωξης.
-------------------------
Πηγή:  hcg.gr
-------------------------








-----------------------------------------
Φωτογραφίες Γιώργος Σάμιος
-----------------------------------------