Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Αυστραλία: Εκστρατεία προώθησης του τουρισμού στα Κύθηρα

Οι κάτοικοι της Αυστραλίας με καταγωγή από τα Κύθηρα (Τσιριγώτες) είναι από τους πρώτους Έλληνες που μετανάστευσαν στην πέμπτη ήπειρο. Κορυφαία τους οργάνωση είναι το Kytherian Association of Australia, ενώ σύμφωνα με τον πολιτιστικό της σύμβουλο, Γιώργο Βαρδά, σε όλη την Αυστραλία ζουν σήμερα 60.000 Κυθήριοι και στα Κύθηρα μόνο 4.000!


Φέτος, το Kytherian Association of Australia ξεκινά εκστρατεία προώθησης του τουρισμού στα Κύθηρα. Η έναρξή της θα γίνει την Τετάρτη, 15 Μαΐου στις 12.30 το μεσημέρι, σε μεγάλο κατάστημα του Σίδνεϊ.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση μάλιστα, θα γίνει και η παρουσίαση του ταξιδιωτικού οδηγού με τίτλο «Ανεξερεύνητα Κύθηρα, Αντικύθηρα» της Τζέλης Χατζηδημητρίου. Όπως λέει ο Γιώργος Βαρδάς, στον οδηγό η γνωστή φωτογράφος Τζέλη Χατζηδημητρίου, χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία και τον λόγο, και με οδηγό την αγάπη της για τα ιδιαίτερα αυτά νησιά και τους ανθρώπους τους, επιχειρεί να
αποκαλύψει μερικά από τα κρυμμένα μυστικά και να συνοδεύσει τους αναγνώστες σ' ένα αληθινό όσο και ονειρικό ταξίδι, για να γνωρίσουν δύο ιδιαίτερους προορισμούς ή... τον ιδανικό τόπο του έρωτα, που μπορεί ν' αλλάξει για πάντα τη ζωή τους.

Στις 350 σελίδες του οδηγού υπάρχουν πλούσια στοιχεία για τη μυθολογία και την ιστορία των νησιών, για την αρχιτεκτονική και την τέχνη, για την τοπική κουζίνα και τις δραστηριότητες των Τσιριγωτών, για τις διαδρομές και τα τοπία και, βέβαια, όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για ασφαλή πρόσβαση, διαμονή, διασκέδαση και ό,τι άλλο μπορεί να διευκολύνει και να εμπλουτίσει το ταξίδι.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στις εναλλακτικές δραστηριότητες που μπορεί να έχει ο επισκέπτης των δύο νησιών, καθώς η ανεξερεύνητη φύση τους και τα εξαιρετικής ομορφιάς τοπία, συγκαταλέγονται στους αμόλυντους ακόμη παράδεισους της Ελλάδας.

Με τη συγγραφή του ταξιδιωτικού οδηγού, η Τζέλη Χατζηδημητρίου συνεχίζει το προσωπικό της οδοιπορικό στα Κύθηρα, εγχείρημα που ξεκίνησε το 1984, αφήνοντας ως τεκμήρια δύο πολύ αξιόλογα φωτογραφικά λευκώματα, με τους τίτλους «Κύθηρα» και «Ο χρόνος χάθηκε στα σύννεφα».
-------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
--------------------