Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Πρόγραμμα ενημέρωσης και προώθησης ελαιολάδου στην ΕΕ.

Ανακοινώθηκε η υπογραφή νέας σύμβασης για πρόγραμμα ενημέρωσης και προώθησης του ελληνικού ελαιολάδου στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα, με την επωνυμία «Olive Oil World», συνολικού προϋπολογισμού 5.181.175 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιημένου Ελαιολάδου - Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προβολής Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ ΑΜΚΕΠΕ), στη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στη δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε τα εξής:
«Το ελληνικό ελαιόλαδο πέραν της υψηλής διατροφικής του αξίας, έχει και υψηλή εθνική σημασία. Αποτελεί, μαζί με άλλα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα, άξιο πρεσβευτή της επώνυμης ποιοτικής πρωτογενούς μας παραγωγής στην Ευρώπη και τον κόσμο. Επενδύοντας στην ποιότητα των αναγνωρίσιμων αγροδιατροφικών μας προϊόντων στηρίζουμε την εξωστρέφεια της ελληνικής γεωργίας και ανατρέπουμε βήμα-βήμα το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο. 

Προς την κατεύθυνση αυτή είναι καθοριστική η τυποποίηση των γεωργικών μας προϊόντων που τους δίνει την ταυτότητα που επιζητά ο καταναλωτής καθιστώντας τα εξωστρεφή. Το ΥπΑΑΤ, αξιοποιώντας στο έπακρο τα ευρωπαϊκά προγράμματα ενημέρωσης και προώθησης, στηρίζει έμπρακτα την εξωστρέφεια και συμβάλλει στο άνοιγμα νέων αγορών στα ποιοτικά μας αγροδιατροφικά προϊόντα».
-------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
-------------------------