Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Δημιουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων



 
 Πειραιάς, 13/05/13

Προς
κ. Γιάννη Στουρνάρα
Υπουργό Οικονομικών


Θέμα: Δημιουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων



Αξιότιμε κ. Υπουργέ,


Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της προβολής των ελληνικών προϊόντων και προώθησης των εμπορικών επιχειρήσεων αγροτικής παραγωγής, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ) έχει από καιρό προτάξει τη δημιουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων. Η ιδέα, που αποτέλεσε πρόταση και πρωτοβουλία του αείμνηστου Προέδρου του ΕΒΕΠ Γιώργου Κασιμάτη, αρχίζει και βρίσκει υποστηρικτές τόσο στον εμπορικό και παραγωγικό κλάδο, όσο και στον πολιτικό, ενώ θετική υπήρξε και η εισήγηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών προς το Υπουργείο Οικονομικών.
Το παράδειγμα γειτονικών, αλλά και αναπτυγμένων γεωργικά χωρών που διαθέτουν εδώ και πολλά χρόνια ανάλογα Χρηματιστήρια Εμπορευμάτων μπορεί να αποτελέσει σημαντικό οδηγό για την επιλογή του κατάλληλου μοντέλου λειτουργίας για τη χώρα μας. 
Ο Πειραιάς και οι αρμόδιοι φορείς του δηλώνουν έτοιμοι να στηρίξουν τη λειτουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων στο λιμάνι, ενώ το ΕΒΕΠ προτίθεται να φιλοξενήσει την εγκατάσταση του στο ιστορικό Μέγαρο του Επιμελητηρίου.
Με την παρούσα επιθυμώ να εκφράσω την απόλυτη στήριξη μου στην πρωτοβουλία δημιουργίας Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων και θεωρώντας ότι υφίσταται γόνιμη βάση συζήτησης να προτείνω μια συνάντηση εργασίας μαζί σας και με τους αρμόδιους φορείς για τη διερεύνηση μιας τέτοιας προοπτικής.


Με τιμή,

Μαρία Ρεπούση