Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ..."ΔΟΚΟΥΝ"...

Η επιχείρηση της σύλληψης του λαθρεμπορικού σκάφους "ULLA" όπως είδαμε στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία από τις λιμενικές αρχές.


Οι ένοχοι οδηγήθηκαν στην δικαοοσύνη και τα κατασχεθέντα, μαζί με το σκάφος, παρέμειναν στο λιμάνι του Διακοφτιού.

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων τσιγάρων την 16-05-2013 ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των τριών εκατομμυρίων διακοσίων ογδόντα τριών χιλιάδων και εκατόν τριάντα οκτώ ευρώ (3.283.138,00 €).

Φυσικά το όφελος θα είναι ορατό εφόσον πραγματοποιηθεί και τελεσιδικήσει η υπόθεση δικαστικά, ως είθισται και εφ΄σον ολοκληρωθεί και τυχόν προσφυγή της στον Άρειο Πάγο, όπως γίνεται συνήθως.

Αυτό σημαίνει η υπόθεση αυτή θα κρατήσει αρκετό διάστημα δηλαδή ίσως και κάποια χρόνια, εξαρτώμενη από την πληθώρα των ανάλογων δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούν.

Στο σημείο αυτό όμως παρουσιάζεται ένα άλλο υπάρχον θέμα.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας της υπόθεσης, το 33 μέτρων σιδερένιο σκάφος θα παραμένει με τον εξοπλισμό του φυλασσόμενο στο λιμάνι του Διακοφτιού από τους άνδρες του λιμενικού σώματος.
Σε αυτό να προσθέσουμε το ότι από παλαιότερες κατασχέσεις υπάρχουν και άλλα φυλασσόμενα σκάφη στο λιμάνι του Διακοφτιού και ως γνωστόν υπάρχει ακόμη το ναυαγισμένο κουφάρι.


Τίθεται λοιπόν το ερώτημα. Υπάρχει άραγε το ανάλογο προσωπικό και για την ομαλή λειτουργία του λιμανιού του Διακοφτιού, εν όψει ιδίως της καλοκαιρινής περιόδου, και για την 24ωρη φύλαξη των κατασχεμένων σκαφών.
Και ας μην ξεχνάμε τις δραματικές μειώσεις μισθών και περικοπές επιδομάτων που έχουν υποστεί όλοι οι ένστολοι και ειδικά οι χαμηλόβαθμοι.

Ουσιαστικά δηλαδή τους ζητάμε να βρίσκονται συνέχεια σε υπηρεσία χωρίς αμοιβή.

Τέλος υπάρχει η απορία του κατά πόσο μπορεί να συμμετέχει στην όλη επιχείρηση της διαφύλαξης η Δημοτική αρχή εάν ληφθεί υπ''οψιν, σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες, ότι δεν υπάρχει το παραμικρό όφελος της Δημοτικής αρχής από οιονδήποτε κέρδος και εάν προέλθει από την σύλληψη, και το οποίο αποκλειστικά ανήκει στο ταμείο του κράτους. Το κράτος όμως όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις δεν παράσχει καμία απολύτως αρωγή, τουλάχσιτον μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Η λέξη δίκαιο αντιστοιχεί στην Ελλάδα πάντα με το "δοκούν" η αλλοιώς  "όπως συμφέρει αυτόν πούχει το πεπόνι και το μαχαίρι"....
--------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης με πληροφορίες από AdelinFM
--------------------------------------------------------------