Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Επιθεώρηση έργου Συλλεκτήρων Ομβρίων από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στη Σαλαμίνα




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Πειραιάς    24- 5 - 2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ταχ.Δ/νση: Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κώδ:. 18531
Τηλέφ.: 213-20 73 723
FAX: 213-20 73 749
Πληροφορίες: Ελένη Σταθοπούλου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιθεώρηση έργου Συλλεκτήρων Ομβρίων από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στη Σαλαμίνα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό σύμβουλο Παναγιώτη Βουδούρη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, επισκέφθηκε τη Σαλαμίνα όπου επιθεώρησε την πρόοδο του πρώτου έργου κατασκευής συλλεκτήρων Ομβρίων  που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής στην περιοχή του κέντρου, Αγίου Μήνα, Φανερωμένης και Παραλίας. Όπως διαπιστώθηκε το πολυσήμαντο και δύσκολο αυτό έργο εκτελείται κανονικά και βαίνει προς ολοκλήρωση και παράδοση στο Δήμο Σαλαμίνας.



Με την ευκαιρία αυτή, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε τα εξής σχετικά με τον προγραμματισμό και την πορεία των νέων έργων που δημοπράτησε και ξεκινάει η Περιφέρεια Αττικής στη Σαλαμίνα:

«Είμαστε ευτυχείς που η κατασκευή του πρώτου έργου ομβρίων στο κέντρο της Σαλαμίνας, προϋπολογισμού 2.866.000 ευρώ, εξελίσσεται κανονικά και βαίνει προς το τέλος της. Συνεχίζουμε με ακόμα τρία σημαντικά έργα κατασκευής συλλεκτήρων ομβρίων συνολικού προϋπολογισμού 21.824.000 ευρώ, στις περιοχές Παλουκίων, κεντρικής Σαλαμίνας και Φανερωμένης, έργα που δημοπρατήσαμε με επιτυχία, συμβασιοποιούμε άμεσα και ξεκινάμε. 

Η κατασκευή των αγωγών ομβρίων της Σαλαμίνας, ως βασικών έργων υποδομής για το νησί, αποτέλεσε από την αρχή της θητείας μας βασική προτεραιότητα του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού και εμού προσωπικά για να πάψει να πνίγεται η Σαλαμίνα με την πρώτη νεροποντή και να αποκτήσει σύγχρονη εικόνα.

Με την ολοκλήρωση των μεγάλων αυτών έργων η Σαλαμίνα δεν θα παραλύει πια και δεν θα πλημμυρίζει σε κάθε βροχόπτωση, γιατί πρόκειται για σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης που λύνουν τα προβλήματα δεκαετιών που δημιούργησε η άναρχη δόμηση και η ελλιπής οργάνωση δικτύου αποχέτευσης ομβρίων. 

Είναι τέσσερα ουσιαστικά έργα υποδομής που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στη Σαλαμίνα και αποδεικνύουν ότι ο λόγος μας έχει αντίκρισμα αλήθειας, αφού υλοποιούμε έργα που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών με το βλέμμα στραμμένο στο περιεχόμενο και όχι στη βιτρίνα».