Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ.ΚΥΘΗΡΑ 12/5.2013

Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην μνήμη του Οσίου Θεοδλωρου τον εν Κυθήροις Ασκήσαντα.






Ο πανηγυρικός εσπερινός του Σαββάτου 11/5 τελέστηκε στην Ιερά Μονή, παρουσία πλήθους πιστών από το νησί μας αλλά και από την Κορώνη, την ιδιαίτερη πατρίδα του Οσίου.
Ο Εσπέρινός τελέστηκε με την παρουσία της Ιεράς Εικόνας της Μυρτιδιώτισσας και της Τιμίας Κάρας του Οσίου Θεοδοσίου, κάτι που είχε ξαναγίνει το 1983, 30 χρόνια πριν.
Το απόγευμα του Σαββάτου 11/5 έφτασε στην Ιερά Μονή η Εικόνα της Μυρτιδιώτισσας από τα Λογοθετιάνικα, μετά από σχετική τροποποίηση του προγράμματος της "Γύρας" λόγω της σημερινής εορτής.







Το πρωϊ της Κυριακής 12/5/13 τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ και Μεσογαίας-Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαο, που ήταν προσκεκλημένος του Μητροπολίτη μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε στον προαύλιο χώρο της Μονής, η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Μυρτιδιώτισσας και της Τίμιας Κάρας του Οσίου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Ποταμού.






Εξαιρετική ήταν η παρουσία πλήθους πιστών από όλο το νησί αλλά και από την γειτονική Πελοπόννησο καθώς και η καθολική παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.
-------------------------------
Πηγή:  AdelinFm
-------------------------------