Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ο κλόουν έκλεψε τον 12χρονο και επιχείρησε να τον σκοτώσει για να μην μιλήσει.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Κρήτη από την είδηση ότι ένα 12χρονο αγόρι βρέθηκε μαχαιρωμένο με τουλάχιστον 20 μαχαιριές σε πάρκιγνκ ξενοδοχείου στη Χερσόνησο Ηρακλείου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.


Το μικρό παιδάκι είναι ρωσικής καταγωγής και βρίσκονταν με την οικογένεια του στην Κρήτη για διακοπές. Το παιδί όταν βρέθηκε από την αστυνομία, είχε τις αισθήσεις του και φέρεται να είπε ότι δέχτηκε τις μαχαιριές από τον 20χρονο Ολλανδό ανιματέρ του ξενοδοχείου. Ο άνδρας εντοπίστηκε να κινείται περίεργα έξω από το ξενοδοχείο, μετά την καταγγελία και κατά τη διάρκεια των ερευνών από την αστυνομία για τον εντοπισμό του παιδιού και προσήχθη. Οι αστυνομικοί στη συνέχεια τον συνέλαβαν και διενεργείται προανάκριση για τα αίτια της αιματηρής επίθεσης από την Ασφάλεια Κρήτης και το Α.Τ. Χερσονήσου.

Το προφίλ του δράστη

Ο 20χρονος ομολόγησε την πράξη του, ενώ στο σακίδιό του, το οποίο βρέθηκε τη στιγμή που ο άνδρας προσπαθούσε να το κρύψει, βρέθηκαν ένα λαπτοπ και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία είχε κλέψει από το παιδί και κρύψει έξω από το ξενοδοχείο. Σύμφωνα με όσα είπε ο 20χρονος, το παιδί τον πλησίασε και του ζήτησε τα πράγματά του. Ο Ολλανδός παρέσυρε το παιδί στο πάρκινγκ όπου και το μαχαίρωσε, ενώ κατόπιν... είχε την ψυχραιμία να πλύνει το μαχαίρι και να το κρύψει σε πυροσβεστική φωλιά, κι επέστρεψε στο ξενοδοχείο για να συνεχίσει τη δουλειά του!

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία υπό την οποία προσελήφθη ο 20χρονος ως ανιματέρ, ο Ολλανδός μετά από διακοπές που έκανε πέρυσι και πρόπερσι στην περιοχή, προτάθηκε από τον προϊστάμενο του ανιματέρ του ξενοδοχείου και ξεκίνησε δουλειά, δοκιμαστικά, την περασμένη Παρασκευή. Ο Ολλανδός θα οδηγηθεί, κατά πάσα πιθανότητα αύριο, στον Εισαγγελέα.


Το χρονικό των ερευνών

Οι γονείς του ανήλικου παιδιού είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του όμως κανείς δεν περίμενε την τροπή που θα έπαιρνε η υπόθεση. Ο 12χρονος εντοπίστηκε λίγο πριν τις 2.30 τα ξημερώματα στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου με πολλαπλές μαχαιριές στο θώρακα.

Αμέσως διακομίσθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ενώ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης προσγειώθηκε C-130 το οποίο μετέφερε το άτυχο παιδί στο νοσοκομείο "Παίδων Αγλαϊα Κυριακού". Το παιδί θα νοσηλευόταν στη Μονάδα Παίδων του ΠΑΓΝΗ, ωστόσο λόγω της ανακατασκευής της και της φιλοξενίας της στη Μονάδα Ενηλίκων, δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη.  Πριν γίνει η μεταφορά του, ο μικρός εξετάστηκε από τον Ιατροδικαστή, προκειμένου να διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες του άγριου μαχαιρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 12χρονο παιδί, έχει σοβαρά τραύματα στην σπονδυλική στήλη και η κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Ωστόσο, τα αίτια της επίθεσης δεν είναι ακόμη γνωστά ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι η αφορμή ήταν ένα κινητό τηλέφωνο και ένας φορητός υπολογιστής. Συγκεκριμένα, ο 12χρονος έχασε το λάπτοπ και το κινητό του και βγήκε να το ψάξει, κάπου εκεί οι γονείς του έχασαν τα ίχνη του για να βρεθεί τελικά τα ξημερώματα μαχαιρωμένο σε υπαίθριο χώρο της ξενοδοχειακής μονάδας.

Κίνδυνος να μείνει παραπληγικός ο 12χρονος

Τον κίνδυνο να μείνει παραπληγικός αντιμετωπίζει ο 12χρονος που τραυματίστηκε με 20 μαχαιριές σε ξενοδοχείο, στην περιοχή του Ανισσαρά Χερσονήσου, στην Κρήτη.

Όπως ανέφερε ο Πάνος Ευσταθίου, Διοικητής Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, στον Alpha 9,89, «πιθανώς να έχει προκληθεί και παραπληγία, το παιδάκι δεν κουνούσε τα πόδια του».

Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Το παιδάκι είναι διασωληνωμένο αυτή τη στιγμή, διακομίζεται στην Αθήνα, είναι σε σοβαρή κατάσταση, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά. Δυστυχώς είναι τραγική περίπτωση απόπειρας δολοφονίας για ένα παιδάκι με 20 μαχαιριές».
---------------------------
Πηγή: newpost.gr
---------------------------