Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Δελτίo Τύπου Δήμου Κυθήρων, 28/3/2013

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 26-3-3013 υπό την προεδρία του Προέδρου του Λάζαρου Βέζου. Παρόντες ο Δήμαρχος Θ. Κουκούλης οι αρχηγοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης,  Π. Πρωτοψάλτης και Βρεττός  Πρωτοψάλτης. Οι Αντιδήμαρχοι Μ. Πρωτοψάλτης και Ν. Μεγαλοκονόμος.  Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ε. Κασιμάτης, Σ. Βενέρης, Γ. Λεοντσίνης, Α. Λαχανάς, Α. Κορώνη, Γ. Κομηνός, Δ. Φατσέας, και Αντώνης Πρωτοψάλτης.

Στο στάδιο των ερωτήσεων,  έγινε αναφορά και ενημέρωση για τον  πρόσφατο έλεγχο που έγινε στον Δήμο από την Υπηρεσία  Δημοσιονομικών Ελέγχων  του Υπουργείου Οικονομικών ο οποίος προέκυψε μετά από καταγγελία  στην εισαγγελία.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 25 ενώ συζητήθηκε και ένα θέμα προ ημερήσιας διάταξης, και αφορούσε την κατανομή 7.212,78€ στις σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης το πρώτο θέμα αφορούσε την ύδρευση - αποχέτευση του νησιού. Στην συζήτηση συμμετείχαν και δημότες από τις περιοχές Καραβά και Αγίας Πελαγίας  οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα της περιοχής τους. Η συζήτηση επεκτάθηκε για αρκετή ώρα με εντάσεις και αποχωρήσεις συμβούλων. Τελικά αποφασίστηκε ομόφωνα, η τεχνική υπηρεσία σε συνεργασία με ειδικούς να κάνει προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ύδρευση και την αποχέτευση του νησιού. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα με την έγκριση όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
------------------------
Πηγή:  kythira.gr
------------------------