Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Δωρεάν η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ΟΣΔΕ τονίζει το ΥπΑΑΤ

«Οι Αιτήσεις ΟΣΔΕ 2013 υποβάλλονται δωρεάν από τους παραγωγούς και τις υποβάλλουν δια μέσω των πυλών εισαγωγής (ΕΑΣ) με βάση την υπογραφείσα σύμβαση», διευκρινίζει το ΥπΑΑΤ και προσθέτει ότι «καμία επιπλέον επιβάρυνση για την υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2013 δεν είναι επιτρεπτή και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο σημειωθεί, το ποσό της αμοιβής της ΕΑΣ μειώνεται αυτόματα κατά το ποσό που ελήφθη, ενώ σε περίπτωση επανάληψης θα διακόπτεται η συνεργασία με τη συγκεκριμένη ΕΑΣ».

Επίσης όσοι δικαιούχοι το επιθυμούν μπορούν να υποβάλλουν δια μέσω του διαδικτύου μόνοι τους, απ’ ευθείας στον ΟΠΕΚΕΠΕ τη δήλωση ΟΣΔΕ 2013, λαμβάνοντας ατομικό κωδικό πρόσβασης. «Δεν επιτρέπεται η λήψη κωδικού ομαδικά από διάφορους παρόχους υπηρεσιών για λογαριασμό των παραγωγών, ούτε επίσης η λήψη αμοιβής από τους παραγωγούς για αυτή τη διαδικασία αφού αυτή είναι δωρεάν. Σε περίπτωση που εμφανίζονται τέτοια περιστατικά θα παραπέμπονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών», τονίζει το υπουργείο.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καλεί τους δικαιούχους για την έγκαιρη υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2013, ώστε να γίνει δυνατή η έγκαιρη καταβολή τους, χωρίς δημοσιονομικές διορθώσεις, ώστε να βοηθηθεί η ομαλή χρηματοδότηση της παραγωγικής διαδικασίας των εκμεταλλεύσεων σε μια δύσκολη, οικονομικά, περίοδο για τη χώρα.

Στελέχη Ενώσεων συνιστούν στους παραγωγούς να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις συναλλαγές τους με τα γραφεία τεχνικών συμβούλων. Οι μεταβολές στοιχείων και η εμφάνισή τους στους ηλεκτρονικούς χάρτες πιθανόν να δημιουργήσει προβλήματα επικάλυψης στρεμμάτων (π.χ. ένα λάθος στα σύνορα όπως ηλεκτρονικά εμφανίζονται στον χάρτη) με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα και να ξεκινήσει εκ νέου διαδικασία ενστάσεων.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για το ΟΣΔΕ είναι τα εξής:
  • Αντίγραφο Ε9 ή συμβόλαιο που αποδεικνύει την νόμιμη κατοχή του αγροτεμαχίου (υποχρεωτικό).
  • Βιβλιάριο τραπεζικού λογαριασμού (Φωτοτυπία 1η σελίδας).
  • Ταυτότητα (Φωτοτυπία).
  • Συμφωνητικά ενοικίασης (φωτοτυπία), (υποχρεωτικό).
  • Η αναγραφή του ΑΦΜ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή είναι απαραίτητη.
  • Μητρώο κτηνιατρικής εκμετάλλευσης (φωτοτυπία).
  • Αποφάσεις ένταξης προγραμμάτων και απόφαση ένταξης πρόωρης συνταξιοδότησης (Φωτοτυπία).
  • Βιβλιάριο ΟΓΑ (Φωτοτυπία).
  • ΑΜΚΑ (11ψηφία).
---------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
---------------------------