Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του κ Νικολάου Βαρούνη



ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ & ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ –  ΔΗΛΩΣΗ & ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


Νικολάου Βαρούνη του Μιχαήλ, Τοπογράφου μηχανικού – ΕΔΕ, κατοίκου Διονύσου Αττικής, οδός Μετεώρων, αριθμ. 8.
ΠΡΟΣ
  1. Τον κ. Μιχαήλ Πρωτοψάλτη, Αντιδήμαρχο του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επωνυμία «Δήμος Κυθήρων», κάτοικο Κυθήρων και
  2. Τον κ. Λάζαρο Βέζο, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επωνυμία «Δήμος Κυθήρων», κάτοικο Κυθήρων.

Την 31η Μαρτίου 2013 ενημερώθηκα μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω της ιστοσελίδας των «Κυθηραϊκών Νέων», στην οποία αναρτήθηκε video της 9ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυθήρων, η οποία έλαβε χώρα την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013, ότι συζητήθηκε, ως 14ο θέμα της ημερησίας διάταξης, η οριστική διακοπή εργασιών του έργου «Ανάπλαση πλατείας και της κεντρικής οδού του οικισμού Μυλοποτάμου Κυθήρων Ν. Αττικής».

Κατά την ως άνω συνεδρίαση ο πρώτος από εσάς έλαβε το λόγο και δήλωσε, μεταξύ άλλων, επί λέξει τα εξής:

«Είχε προσφύγει ο εργολάβος Νίκος Βαρούνης στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, είχε χάσει την προσφυγή του, κατέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 152 και εκεί έχασε και προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο, στο οποίο έχει μια απόφαση, το Εφετείο έκανε δεκτή την ένσταση του ότι στην ανάρτηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε κάνει αποδεκτή τη μελέτη δεν υπήρχαν τα ονόματα των υπαλλήλων παρά ήταν μόνο οι υπογραφές. Αυτή η απόφαση, βέβαια, έχει, έχουμε αναθέσει σε Δικηγόρο να την προσβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά το έργο δεν, μέχρι να τελειώσει αυτή η ιστορία, η οποία θα πάρει χρόνια, το έργο δεν μπορεί να συνεχιστεί…».
   
Όπως πολύ καλά γνωρίζει ο πρώτος από εσάς, ως αντιδήμαρχος επί των δημοσίων έργων, ουδέποτε προσέφυγα για το εν λόγω έργο στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, ούτε, βεβαίως, κατέφυγα στη συνέχεια στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Νόμου 3463/2006 και συνακόλουθα, ως γίνεται ευκόλως αντιληπτό από τον οποιοδήποτε, ουδέποτε έχασα, ως ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρά ταύτα, ισχυρίστηκε, κατά την ως άνω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυθήρων, ενώπιον τρίτων και συγκεκριμένα ενώπιον των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου τα ως άνω ψευδή γεγονότα, τα οποία έβλαψαν την τιμή και την υπόληψή μου, εν γνώσει της αναλήθειας τελών.

Επειδή είναι απολύτως ψευδές ότι για το έργο «Ανάπλαση πλατείας και της κεντρικής οδού του οικισμού Μυλοποτάμου Κηθύρων Ν. Αττικής» κατέθεσα προσφυγή στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, την οποία, δήθεν, έχασα.

Επειδή είναι απολύτως ψευδές ότι για το ως άνω έργο «κατέφυγα» στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Νόμου 3463/2006, όπου και εκεί, δήθεν, έχασα.

Επειδή η πραγματικότητα είναι ότι για το συγκεκριμένο έργο, κατέθεσα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας Αίτηση Ακυρώσεως και όχι ένσταση, η οποία λόγω επιγενόμενης αλλαγής της αρμοδιότητας, εκδικάσθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιώς, το οποίο την έκανε δεκτή δια της υπ’ αριθμ. 1953/2012 αποφάσεώς του και ακύρωσε:
(α) την υπ’ αριθμ. 245/22.9.2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυθήρων, με την οποία έγινε αποδεκτή, μεταξύ άλλων, η υπ’ αριθμ. 119/2009 μελέτη του εν λόγω έργου, προϋπολογισμού ποσού Ευρώ πεντακοσίων δεκαοκτώ χιλιάδων οκτακοσίων σαράντα (€ 518.840) και ορίστηκε ως τρόπος ανάθεσης του συγκεκριμένου έργου η απευθείας ανάθεση και
(β) την υπ’ αριθμ. 109/2009 απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής, με την οποία ανατέθηκε το εν λόγω έργο σε συγκεκριμένη τεχνική εταιρεία με έκπτωση μηδέν τοις εκατό (0%).

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά, που ο πρώτος από εσάς αναφερόμενος στο πρόσωπό μου ισχυρίζεται ψευδή γεγονότα ως αληθινά.

Επειδή η ανωτέρω απόφαση αποτελεί την καλύτερη απάντηση στα όσα υβριστικά και συκοφαντικά ο πρώτος από εσάς είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Κυθέρεια» και δη στο φύλλο Οκτωβρίου 2011 αναφερόμενος και στο συγκεκριμένο έργο, δηλώνοντας ότι «Ο Δήμος έχει μπλέξει με τον παραλογισμό ενός ανθρώπου…», καθόσον αποδεικνύεται, πλέον, η μη τήρηση της νομιμότητας από πλευράς συγκεκριμένων εκπροσώπων του Δήμου.  

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Διαμαρτύρομαι εντονότατα για το γεγονός ότι ο πρώτος από εσάς ισχυρίστηκε ενώπιον τρίτων ψευδή γεγονότα ως αληθινά και τέλεσε το ποινικώς κολάσιμο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης,

Καλώ τον πρώτο από εσάς να ανακαλέσει άμεσα, και δη στο πρώτο μετά τη λήψη της παρούσας Δημοτικό Συμβούλιο, τα όσα ψευδή και συκοφαντικά ανέφερε εναντίον μου.
 
Καλώ το δεύτερο από εσάς να αναγνώσει άμεσα, και δη στο πρώτο μετά τη λήψη της παρούσας Δημοτικό Συμβούλιο, τη συγκεκριμένη δήλωσή μου, προκειμένου να γνωρίζουν τα μέλη του ότι περιστατικά, που τους παρουσιάστηκαν, πριν τη λήψη της απόφασής τους, ήταν ψευδή.

Άλλως σας δηλώνω ότι θα προσφύγω στον αρμόδιο Εισαγγελέα και θα ζητήσω την ποινική δίωξη και την παραδειγματική τιμωρία του πρώτου από εσάς.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτόν που απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεσή του επίδοσης.
Επικολλήθηκε ένσημο Τ.Π.Δ.Α. 1,15 €.  
  Αθήνα, 2 Απριλίου 2013
                           Ο  Πληρεξούσιος  Δικηγόρος




                                                                                                                                    Νικόλαος  Παναγόπουλος