Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΜΕΘΩΝΗ - Δύο νεκροί οκτώ αγνοούμενοι από ναυάγιο στην Σαπιέτζα !

Οι σοροί δύο ναυτικών, περισυνελέγησαν πριν απο λίγο απο τη θαλάσσια περιοχή της νήσου Σαπιέντζα νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας, όπου το πρωί βυθίστηκε το φορτηγό piri Reis, μετά απο σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με αποτέλεσμα να αγνοούνται οκτώ ναυτικοί.

Τις σορούς των δύο ναυτικών, περισυνέλεξε το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου CONSOUTH.


Τουλάχιστον 10 ναυτικοί αγνοούνται μετά από τη βύθιση του φορτηγού πλοίου piri Reis, το οποίο συγκρούστηκε προηγουμένως με το φορτηγό πλοίο CONSOUTH νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη.

Το piri Reis, με σημαία Cook Islands, πλήρωμα 17 υπήκοους Συρίας και φορτωμένο με λίπασμα, είχε αναχωρήσει από την Ανάμπα της Αλγερίας με προορισμό την Ουκρανία. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες διασωθέντων μελών του πληρώματος, η βύθισή του διήρκεσε περίπου 7 λεπτά.

Το CONSOUTH, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές. Το πλοίο ήταν κενό φορτίου, είχε πλήρωμα πέντε Ρώσους, 10 Πολωνούς και έναν Φιλιππινέζο και είχε αναχωρήσει από την Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό τη Μάλτα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή από πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος C-130 και ένα ελικόπτερο Σικόρσκι.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστωρος, Δημήτρης Καφαντάρης, δήλωσε ότι γίνονται έρευνες και για το ενδεχόμενο ρύπανσης.
--------------------------------------
Πηγή: newsmessinia.blogspot.gr
--------------------------------------