Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Σύσκεψη για τη δημιουργία Υδατοδρομίων στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων








ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          Πειραιάς 15 - 4 - 2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ταχ.Δ/νση: Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κώδ:. 18531
Τηλέφ.: 213-20 73 724
FAX: 210-41 19 802
e-mail: id.nison@patt.gov.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Σύσκεψη για τη δημιουργία Υδατοδρομίων στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων


Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων συνεκλήθη σήμερα από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, ευρεία σύσκεψη για να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας υδατοδρομίων ώστε να εξυπηρετούνται τα Νησιά της Αττικής και με Υδροπλάνα, μετά την ψήφιση του Νόμου που καθορίζει οριστικά το πλαίσιο λειτουργίας τους.

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο Δήμαρχος Αίγινας Θεοδόσης Σακκιώτης, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Γιάννης Σαμπάνης, ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός, ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών Λευτέρης Κεχαγιόγλου, εκπρόσωποι Λιμενικών Ταμείων και Επιτροπών Τουριστικής Ανάπτυξης από όλα τα νησιά και επαγγελματικοί φορείς.

Μετά την ενημέρωση που έγινε, ακολούθησε εκτενής διάλογος και οι εκπρόσωποι όλων των Δήμων και των φορέων τοποθετήθηκαν θετικά και συμφώνησαν για τη δημιουργία υδατοδρομίων στα Νησιά, ώστε να καταστεί δυνατή η γρήγορη και ασφαλής προσέγγιση με υδροπλάνα από το Φαληρικό κόλπο, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από νησί σε νησί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής με τους Δήμους συνεχίζεται για ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα τουριστικής ανάπτυξης και η βούληση όλων είναι να στηρίξουμε τη δημιουργία Υδατοδρομίων στα νησιά μας, καλύπτοντας συμπληρωματικές μεταφορικές ανάγκες.
Με τη δημιουργία υδατοδρομίων -που αλλού έχουν λειτουργήσει δεκαετίες νωρίτερα-, στον πολυνησιακό μας χώρο μπορούν να εκτελούνται τακτικές επιβατικές, έκτακτες και περιηγητικές  πτήσεις. Μπορούν επίσης να μεταφέρονται μικρά φορτία, αλλά, το κυριότερο, μπορούν να καλυφτούν νοσοκομειακές ανάγκες λόγω της πολυχρηστικότητας  του μέσου και να σωθούν ζωές με την γρήγορη και ασφαλή μεταφορά ασθενών.
Η Περιφέρεια Αττικής σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους, κινείται με πράξεις και έργο σε όλα τα επίπεδα των υποδομών αλλάζοντας τον αναπτυξιακό χάρτη στα νησιά μας και έχει την πολιτική βούληση να στηρίξει μια ακόμα πρωτοβουλία που συμβάλλει στην συμπλήρωση των μεταφορικών αναγκών τους».