Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Συνάντηση της βουλευτή Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, με εκπροσώπους του Σωματείου Ασυρματιστών και των Οικονομικών Αξιωματικών.



Μαρία Ρεπούση
Βουλευτής Α΄ Πειραιά


Πειραιάς, 15/03/2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Συνάντηση της βουλευτή Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, με εκπροσώπους του Σωματείου Ασυρματιστών και των Οικονομικών Αξιωματικών.



Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Ασυρματιστών και των Οικονομικών Αξιωματικών πραγματοποίησε η βουλευτής Α΄ Πειραιά και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου που κατέθεσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των σωματείων ενημέρωσαν τη βουλευτή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους και ζήτησαν την υποστήριξη της ΔΗΜΑΡ για την επίλυση τους.
Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα είναι, υπογράμμισαν, η οργανική σύνθεση των πλοίων. Η βουλευτής συμφώνησε ότι η σύνθεση αυτή πρέπει να τροποποιηθεί, καθώς στηρίζεται στο νόμο 177/1974 και οι συνθήκες έχουν έκτοτε δραματικά αλλάξει. Δεσμεύθηκε να φέρει το ζήτημα στη Βουλή και να ζητήσει επικαιροποίηση των οργανικών συνθέσεων των πλοίων.
Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η επιδότηση των άγονων γραμμών. Τόσο οι εκπρόσωποι των σωματείων όσο και η βουλευτής συμφώνησαν ότι η επιδότηση των άγονων γραμμών χρειάζεται επανεξέταση προκειμένου να ωφελούνται οι νησιώτες και να μη συνεχίζεται η επιδότηση γραμμών που δεν τους εξυπηρετούν.