Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Επίσκεψη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Π.Ι.Κ.Π.Α Πειραιά



Μαρία Ρεπούση

       Πειραιάς 22/04/2013

Θέμα: Επίσκεψη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Π.Ι.Κ.Π.Α Πειραιά  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Π.Ι.Κ.Π.Α Πειραιά επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, η βουλευτής Α’ Πειραιά (και Νήσων) Μαρία Ρεπούση με στόχο τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου καθώς και το μεγάλο θέμα της Ειδικής Αγωγής. Η βουλευτής ενημερώθηκε από το διευθυντή του σχολείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο κυρίως λόγω της ακαταλληλότητας του κτηρίου και της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως για παράδειγμα των ειδικοτήτων του εργοθεραπευτή και λογοθεραπευτή. Είχε την ευκαιρία επισκεπτόμενη τους χώρους διδασκαλίας να διαπιστώσει η ίδια πόσο ακατάλληλο είναι το κτήριο για σχολείο πολύ περισσότερο που πρόκειται για ειδικό σχολείο. Συμφώνησε ότι η μετεγκατάστασή του είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας.
Σε ότι αφορά τις αλλαγές για την Ειδική Εκπαίδευση τα δύο μέρη συμφώνησαν στην αναγκαιότητα ενίσχυσης της εκπαίδευσης των ΑμΕΑ και συζήτησαν τις πρόσφατες αλλαγές στον τομέα αυτό. Η Μαρία Ρεπούση ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου για τη δέσμευση του Υπουργείου να παρουσιάσει ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο για την Ειδική Αγωγή έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Τέλος, η Βουλευτής δεσμεύθηκε να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος της έλλειψης των συγκεκριμένων ειδικοτήτων και  να διερευνήσει τη δυνατότητα μετεγκατάστασης του σχολείου σε καταλληλότερο κτίριο για τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων/λειτουργιών.

Μαρία Ρεπούση
Βουλευτής Α’