Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Σχεδιάζεται η δημιουργία υδατοδρομίων σε Κρήτη, Κέρκυρα, Παξούς ,Ιθάκη & Κύθηρα

Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις πιο κατάλληλες χώρες για την ίδρυση υδατοδρομίων, διαθέτοντας ακτογραμμή συνολικού μήκους 16.000 χιλιομέτρων. 

Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τη διαμόρφωση φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, έχει αναθερμάνει το επενδυτικό ενδιαφέρον και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται η δημιουργία υδατοδρομίου στην Κέρκυρα και στους Παξούς, με την εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε. να έχει αναλάβει για λογαριασμό του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες.
Το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας θα αποτελεί τη βάση για όλη την περιοχή του Ιονίου, ενώ το δικό της υδατοδρόμιο ετοιμάζεται να αδειοδοτήσει και η Ιθάκη.

Στην λίστα των νησιών για πτήσεις με υδροπλάνα ανήκει και η Κρήτη, όπου σχεδιάζεται η δημιουργία υδατοδρομίων για πτήσεις προς κοντινούς προορισμούς όπως η Γαύδος, τα Κύθηρα και τα Δωδεκάνησα.

Τα οικονομικά οφέλη από την υλοποίηση υδατοδρομίων είναι πολύ σημαντικά και μεταφράζονται στη δημιουργία πολλών άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας, ενώ ενδιαφέρον για επενδύσεις σε υδατοδρόμια έχουν εκδηλώσει επενδυτές από τον Καναδά, το Ντουμπάι και τη Βρετανία.
----------------------
Πηγή: capital.gr
----------------------