Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Διευκρινήσεις σχετικά με την απογραφή αγροτικών μηχανημάτων

Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με την απογραφή αγροτικών μηχανημάτων δημοσίευσε το ΥπΑΑΤ στον διαδικτυακό τόπο Διαύγεια. Με αφορμή ερωτήματα που προκύπτουν κατά την εφαρμογή της σχετικής απόφασης (Υ.Α. αριθμ 11337/Γ3Β/2365/27−05−09. ΦΕΚ 1146/Β΄/09) από τις περιφερειακές υπηρεσίες απογραφής αγροτικών μηχανημάτων και αγροτικού εξηλεκτρισμού, το ΥπΑΑΤ υπενθυμίζει ιδιαιτέρως την υποχρέωση που έχουν οι έμποροι των αγροτικών μηχανημάτων:
  • να χορηγούν το βιβλίο οδηγιών χρήσης και συντήρησης του μηχανήματος στα ελληνικά, είτε πρόκειται για καινούργιο είτε για μεταχειρισμένο μηχάνημα.
  • να διατηρούν συνεργείο επισκευής και συντήρησης αγροτικών μηχανημάτων.
  • να χορηγούν εγγύηση καλής λειτουργίας του μηχανήματος τουλάχιστον ενός έτους είτε πρόκειται για μηχάνημα που προέρχεται από την ελληνική είτε την ευρωπαϊκή αγορά.
  • «Υπενθυμίζουμε επίσης ότι το δελτίο ταξινόμησης εκδίδεται με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ήδη έγκριση τύπου ή έγκριση απογραφής του μηχανήματος.

Οι περιφερειακές υπηρεσίες παρακαλούνται κατά τη συμπλήρωση του δελτίου τεχνικού ελέγχου όσο και κατά την έκδοση του δελτίου ταξινόμησης, να προσθέτουν και την ύπαρξη των σημάνσεων του κινητήρα (αντιρρυπαντική τεχνολογία), του μηχανήματος (ευρωπαϊκή έγκριση για τους ελκυστήρες και για τη διάταξη προστασίας, CE για τα λοιπά μηχανήματα), ώστε να διευκολύνονται μελλοντικοί έλεγχοι των μηχανημάτων», καταλήγει η διευκρινιστική εγκύκλιος του ΥπΑΑΤ.
---------------------------
Πηγή:  agrotypos.gr
---------------------------