Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΑ ΜΕΘΑΝΑ







ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη δημόσια ακίνητη περιουσία που μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας των Μεθάνων, επισημαίνει σε ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Αμύνης και Τουρισμού, ο βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Ο κ. Κατσαφάδος τονίζει στην ερώτηση του πως οι ιαματικές πηγές, η μαρίνα, το τουριστικό περίπτερο ''Νησάκι'' και οι λουτρικές εγκαταστάσεις, καθώς και το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Κέντρου Λουτροθεραπείας Αναπήρων Πολέμου που ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, είναι ακίνητα που χρήζουν αξιοποίησης κι ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν .

Το κείμενο της ερώτησης του κ. Κώστα Κατσαφάδου έχει ως εξής:

Προς
----------------
Κύριο Υπουργό Οικονομικών
Κύριο Υπουργό Εθνικής Αμύνης
Κυρία Υπουργό Τουρισμού

ΘΕΜΑ : '' Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου στα Μέθανα''

Κύριοι Υπουργοί

Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου οφείλει και πρέπει να έχει αναπτυξιακή στόχευση, τα οφέλη της πρέπει να διαχέονται στις τοπικές κοινωνίες και στους πολίτες.
Να συνοδεύεται από αντισταθμιστικά οφέλη, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τόνωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
Στα Μέθανα υπάρχει σημαντική και αξιόλογη δημόσια ακίνητη περιουσία που μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Υπάρχουν οι ιαματικές πηγές, η μαρίνα, το τουριστικό περίπτερο ''Νησάκι'' και οι λουτρικές εγκαταστάσεις, το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Κέντρου Λουτροθεραπείας Αναπήρων Πολέμου, που ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Είναι σαφές ότι όλα αυτά αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο που πρέπει να αξιοποιηθεί, με τη συναίνεση και την ομόθυμη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις των φορέων που εμπλέκονται στη διαχείριση αλλά και στις διαδικασίες αξιοποίησης αυτών των ακινήτων.
Πώς  και με ποιους όρους αντιλαμβάνονται την αξιοποίησή τους και να καθοριστούν τα χρονοδιαγράμματα εκκίνησης και ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί
1. Ποιες είναι οι προθέσεις, διαδοχικά, των Υπουργείων Οικονομικών και Τουρισμού, της  ΕΤΑΔ και του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της μαρίνας, των ιαματικών πηγών, του τουριστικού περιπτέρου ''Νησάκι'' και των λουτρικών εγκαταστάσεων στα Μέθανα.
2. Ποιες είναι οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση του ακινήτου του Κέντρου Λουτροθεραπείας Αναπήρων Πολέμου, στα Μέθανα.
3. Πότε θα εκκινηθούν οι σχετικές και προβλεπόμενες διαδικασίες και ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης τους.
4. Εάν οι αρμόδιοι φορείς προτίθενται να διαβουλευθούν με την αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία για το είδος και τη μορφή αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας στα Μέθανα.

Ο ερωτών Βουλευτής

Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α' Πειραιά και Νήσων Ν.Δ