Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Δέσμευση της ΡΑΕ προς το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ) για επανεξέταση των αυξήσεων του ειδικού τέλους μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
10-4-2013
Δέσμευση της ΡΑΕ προς το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ) για επανεξέταση των αυξήσεων του ειδικού τέλους μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων
 
Ανδριανός Μιχάλαρος: «Ζητούμε την επαναφορά των χρεώσεων
στα επίπεδα του Δεκεμβρίου 2012»

  • «Είναι άδικο να επωμίζονται βιοτέχνες και επιχειρηματίες γι’ ακόμη μία φορά και κάθε φορά κάθε καινούριο κόστος στη λειτουργία των επιχειρήσεών τους με αποτέλεσμα να μειώνεται και η ανταγωνιστικότητά τους»


 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Νικόλαο Βασιλάκο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος Ανδριανός Μιχάλαρος μαζί με το μέλος του Δ.Σ. κ. Παπαμανώλη και τον Διευθυντή ΒΕΠ κ. Γιάγκα. Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ και τα μέλη της αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου εξασφάλισαν τη δέσμευση του Προέδρου της ΡΑΕ για επανεξέταση του θέματος χρέωσης της κιλοβατώρας, μείωσης των τιμών και επαναφοράς τους στα επίπεδα χρέωσης του Δεκεμβρίου 2012. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν επιστολής του Προέδρου του ΒΕΠ Ανδριανού Μιχάλαρου προς τον Πρόεδρο της ΡΑΕ Νικόλαο Βασιλάκο με αφορμή τις έντονες, καθημερινά, διαμαρτυρίες μελών του Επιμελητηρίου για την αδικαιολόγητη, στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουν οι επιχειρήσεις, αύξηση της κιλοβατώρας που αφορά το ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά κρίνοντας ως δικαιολογημένες τις διαμαρτυρίες όχι μόνο των μελών του αλλά και του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου, δεδομένου ότι η αύξηση αυτή καλπάζει ανοδικά μήνα με το μήνα, με αποτέλεσμα η τιμή κατά το μήνα Φεβρουάριο του 2013 να έχει αυξηθεί 56,45%, σε σύγκριση με το μήνα Δεκέμβριο του 2012 ενώ η αύξηση της τιμής για το μήνα Ιανουάριο του 2013 ήταν 32,74% σε σχέση και πάλι με την αντίστοιχη τιμή για το Δεκέμβριο 2012 εξέφρασε γραπτά την έντονη διαφωνία του και υποστήριξε ότι:

    «Με την ύφεση στο χονδρεμπόριο, το λιανεμπόριο, την κατασκευή και την εμπορία να μεγαλώνει χωρίς τέλος, είναι αδύνατον να κατανοήσουμε πώς κάποιες χρεώσεις, όπως η συγκεκριμένη, κινούνται αντίστροφα από το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία μας. Ενώ παρακολουθούμε ένα άνευ προηγουμένου «κυνηγητό» χαμηλών τιμών σε βενζίνη, τρόφιμα, παροχή υπηρεσιών, κλπ., από το καταναλωτικό κοινό, από την άλλη  γινόμαστε μάρτυρες τρομερών αυξήσεων σε κοινωνικά αγαθά και ανελαστικές δαπάνες, όπως είναι το ρεύμα, με πρωτοφανείς χρεώσεις στους λογαριασμούς και ιδίως στο συγκεκριμένο τέλος.

     Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η μετατόπιση του προβλήματος  προς εκείνους που δεν ευθύνονται για την αιτία που το δημιούργησε, απλά μεγαλώνει και δεν λύνει το πρόβλημα. Θεωρούμε ότι είναι άδικο να επωμίζονται βιοτέχνες και επιχειρηματίες γι’ ακόμη μία φορά και κάθε φορά κάθε καινούριο κόστος στη λειτουργία των επιχειρήσεών τους με αποτέλεσμα να μειώνεται και η ανταγωνιστικότητά τους».