Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Πρώτων Βοηθειών για Πολίτες, Συλλόγους και Φορείς

Σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό (τμήμα Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών), θα υλοποιηθεί στα Κύθηρα το πρόγραμμα «20ωρο του Πολίτη».
Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών για πολίτες.


Η διάρκειά του είναι 20 ώρες, θα ολοκληρωθεί σε 3 ημέρες, από δύο πιστοποιημένους εκπαιδευτές, το κόστος συμμετοχής είναι 50 €, η παρουσία του εκπαιδευόμενου είναι υποχρεωτική καθ’ όλη των διάρκεια του σεμιναρίου, στις ώρες περιλαμβάνεται και πρακτική εφαρμογή και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ο εκπαιδευόμενος θα αποκτήσει Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με 5ετή διάρκεια.

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα στείλτε στο team.e.dra.kythira@gmail.com το όνομα , το τηλέφωνό σας ή τυχόν απορίες σας για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Ευχαριστώ.
Εκπαιδευτικά Προγράμματα Πρώτων Βοηθειών για Πολίτες, Συλλόγους και Φορείς - Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών
www.samarites.gr

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
''ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ''
(ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ) Το πρόγραμμα εκπαίδευση πολιτών ''ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ'' διάρκειας 20 ωρών (3 - 4 ημέρες) υλοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε όλη την Ελλάδα, τόσο σε οργανωμένους φορείς (συλλόγους, σωματεία προσωπικό εταιρειών και εργοστασίων κλπ) όσο και σε μεμονωμένους πολίτες.
Το πρόγραμμα το οποίο είναι πιστοποιημένο κατά ISO 9001 άρχισε να υλοποιείται το 1998 και μετά την τελευταία του αναθεώρηση το 2008 αποτελείται από 7 βασικές ενότητες 20 ωρών (1-7) και 2 προαιρετικές (8-9), στις οποίες αυτοί που το παρακολουθούν εκπαιδεύονται τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική τους εφαρμογή
  1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
  2. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ
  3. ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ
  4. ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ
  5. ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ
  6. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  7. ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ - ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
  8. ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΙΣΤΗ
  9. ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ
με σκοπό οι πολίτες  να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια  με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι  αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Από το 1998 μέχρι  σήμερα περισσότεροι από 50,000 πολίτες σε όλη την Ελλάδα έχουν εκπαιδευτεί στις βασικές Πρώτες Βοήθειες παρακολουθώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ  ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ο εκπαιδευόμενος αποκτά Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με ισχύ για 5 χρόνια.
Τέλος οι φορείς ( οργανισμοί, σωματεία, εταιρείες κλπ) που εκπαιδεύουν το προσωπικό τους λαμβάνουν και Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Προσωπικού. 


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
''ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ - ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΙΝΙΔΩΣΗ''  (BLS/AED)
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Ανανηπτών δημιουργήθηκε το  2008 και αποσκοπεί στην αύξηση του αριθμού των  εκπαιδευμένων  πολιτών κάθε ηλικίας στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή
Υλοποιείται από πιστοποιημένους  Εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε όλη τη χώρα  και η ύλη του είναι προσαρμοσμένη, εναρμονισμένη και σύμφωνη με τις τελευταίες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC)
Η διάρκεια του προγράμματος είναι έξι ώρες και το κόστος συμμετοχής 35 ευρώ.
Οι εκπαιδευόμενοι μετά τη θεωρητική και πρακτική τους εξάσκηση στην  Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή σε εξειδικευμένα προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδιστές τελευταίας τεχνολογίας μετά από εξετάσεις αποκτούν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Ανανήπτη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το οποίο ισχύει για πέντε χρόνια.
----------------------------
Τ'ινα Ταμβάκη
----------------------------