Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ολη η Ελλάδα είναι Μανωλάδα …

Φράουλες στην Ηλεία – Ελιές στην Μεσσηνία !!!
 
« Πέσαμε » ακόμα μία φορά σαν λαός από τα σύννεφα για τον εργασιακό μεσαίωνα  που επικρατεί στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας !
 
Χρόνια τώρα εδώ δίπλα μας σε κάθε πόλη και χωριό της Μεσσηνίας δεν επικρατεί ή ίδια κατάσταση …απλά κλείνουμε τα μάτια και το προσπερνάμε  γιατί στην θέση των τσιφλικάδων της Μανωλάδας είμαστε εμείς οι μικροιδιοκτήτες  και δεν μας αγγίζει το θέμα.

(Μία βόλτα στους ελαιώνες της Μεσσηνίας την περίοδο της συγκομιδής θα σας πείσει )!!!

Η ανεργία, η εξαθλίωση, η ανασφάλιστη εργασία, οι ανύπαρκτοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, η απουσία Κράτους Δικαίου, η ανυπαρξία της Πολιτείας διαμορφώνουν συνθήκες Εργασιακού Μεσαίωνα.
 
Δηλαδή οι άτυχοι λαθρομετανάστες  (στις περισσότερες περιπτώσεις )  που βρέθηκαν στην χώρα μας σε αναζήτηση μιας καλύτερης μοίρας  θα πρέπει να φτάσουν στο σημείο να εύχονται να πυροβοληθούν για να πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας  επάνω τους και να εξασφαλίσουν την περιβόητη βίζα και άδεια εργασίας ;
 
Πολλοί  από εμάς αποθρασυνόμαστε και συμπεριφερόμαστε έτσι  γιατί ξέρουμε ότι έχουμε απέναντι  μας  παράνομους μετανάστες.
 
Επιτέλους οι πολιτικές μας ηγεσίες ας λύσουν το πρόβλημα  της παράνομης μετανάστευσης και να εξασφαλίσουν  στους νόμιμους μετανάστες και Έλληνες  εργαζόμενους ένα μίνιμουμ εργασιακών δικαιωμάτων, που σήμερα δυστυχώς  δεν υπάρχει.
Διαφορετικά, όλη η Ελλάδα θα είναι  Μανωλάδα.»
-------------------------------------------------------------------
Πηγή:  newsmessinia.blogspot.gr-Από Αναγνώστη
-------------------------------------------------------------------