Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Στο Γύθειο πλευρίζει ο τουρισμός κρουαζιέρας

Τετάρτη 17 Απριλίου το Γύθειο υποδέχεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο  με 1200 επιβάτες και 800 άτομα πλήρωμα.

 

Την Συνάντηση εργασίας -ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου- πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 9 Απριλίου στο Επιμελητήριο Λακωνίας μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχου Λακωνίας Αδαμαντίας Τζανετέα και του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης Πέτρου Ανδρεάκου με θέμα την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων στο Γύθειο.

Οι προοπτικές στο κομμάτι αυτό του τουρισμού είναι ευοίωνες με τη Λακωνία να έχει μεγάλο μερίδιο.
Στο λιμάνι του Γυθείου οι προβλέψεις κάνουν λόγο, φέτος, για άφιξη 38-40 κρουαζιερόπλοιων.

Για το λόγο αυτό όλοι οι θεσμικοί, οι παραγωγικοί αλλά και οι πολιτιστικοί παράγοντες κινητοποιούνται  για την υποδοχή των επισκεπτών στο Γύθειο και κατ΄ επέκταση στη Λακωνία.

Το Γύθειο έχει όπως είναι φυσικό ως συγκριτικό πλεονέκτημα το λιμάνι, το οποίο θα αποκτήσει πρόσθετη αξία όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην προσπάθεια αυτή ενισχυτικά είναι και τα υπόλοιπα έργα υποδομής της πόλης -αλλά και της ευρύτερης περιοχής- που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως είναι το Παρθεναγωγείο, που θα καλύψει ένα μεγάλο  κομμάτι των πολιτιστικών δρώμενων.

Η ενεργοποίηση των παραγωγικών φορέων ειδικότερα αλλά και των πολιτών γενικότερα θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα τουριστικά δεδομένα.

Μεταξύ των προτάσεων που τέθηκαν στη χθεσινή συνάντηση ήταν να τηρείται πρωτόκολλο κατά την άφιξη και αναχώρηση των κρουαζιερόπλοιων, να ανταλλάσσονται  αναμνηστικά δώρα, να φροντίσουν οι επαγγελματοβιοτέχνες να λειτουργήσουν ενημερωτικό περίπτερο, να αποφεύγεται η αισχροκέρδεια, να τηρείται ερωτηματολόγιο ικανοποίησης των επισκεπτών, ενώ να ενταθεί η προσπάθεια για την καθαριότητα και γενικά η ευταξία να κυριαρχεί στην εικόνα της πόλης αλλά και των επαγγελματικών χώρων.

Την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι κατά την άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου η Φιλαρμονική του Δήμου Ανατολικής Μάνης θα υποδεχθεί μουσικά τους πρώτους καλοκαιρινούς επισκέπτες της πόλης, ενώ από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας  θα προσφερθεί κέρασμα. Έντονη θα είναι και η πολιτιστική πινελιά.

Στη συνάντηση της Τρίτης μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, η Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης Γεωργία Λυροφώνη, οι Δ.Σ. Ελένη Δρακουλάκου & Ιωάννης Μπουκουβάλας, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σοφία Ροζάκη, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λακωνίας Βασιλική Σταματίου, ο Πρόεδρος των Ξενοδοχείων Λακωνίας Δημήτριος Πολλάλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γυθείου Σπύρος Μουρκόγιαννης, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Ελένη Σιάγκρη, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων του Γυθείου, ο Διευθυντής του Κ.Υ. Παναγιώτης Λυκουσάς, εκπρόσωποι επαγγελματικών & πολιτιστικών Συλλόγων και αρκετοί πολίτες.
--------------------------------
Πηγή:  lakoniapress.gr
--------------------------------