Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η Ομιλία του Σεισμολόγου κ. Γεράσιμου Παπαδόπουλου

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15/4/13, η ομιλία του σεισμολόγου και Διευθυντή Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τυο Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Γεράσιμου Παπαδόπουλου με θέμα "ΚΥΘΗΡΑ: Οι Σεισμοί και τα Τσουνάμι από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα", που οργάνωσε η Εταρεία Κυθηραϊκών Μελετών στην αίθουσα του Τριφυλλείου Ιδρύματος.




Ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, πολύ γνωστός στους Κυθήριους, δηλώνει και ο ίδιος Τσιριγώτης, αφού τουλάχιστον 15 χρόνια τώρα, επισκέπτεται τα Κύθηρα, μιά-δυό φορές τον χρόνο.

Ο κ. Παπαδόπουλος χειμαρώδης όπως πάντα, αλλά πολύ σεμνός, ανέπτυξε το θέμα του και καθήλωσε το ακροατήριο που ήταν περίπου 80 άτομα. Στο τέλος δέχθηκε και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις.

Με το ίδιο θέμα ο κ. Παπαδόπουλος, έχει εκδόσει βιβλίο, του οποίου την παρουσίαση έκανε ο καθηγητής Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και κοσμήτωρ της σχολής θετικών επιστημών κ. Σπύρος Παυλίδης.






Στην έναρξη της εκδήλωσης 0 Πρόεδρος της Ε.Κ.Μ., καθηγητής κ. Νίκος Πετρόχειλος, καλωσόρισε  τους ομιλητές και διάβασε  το πλούσιο βιογραφικό του κ. Γεράσιμου Παπαδόπουλου.

Επίσης στο τέλος τον ευχαρίστησε για την καλωσύνη του να έλθει να μασ ανακοινώσει τις επιστημονικές μελέτες του για τα Κύθηρα, όσον αφορά τους σεισμούς, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
----------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος
----------------------------------------