Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Το Γύθειο υποδέχτηκε τους πρώτους 1.800 τουρίστες κρουζιέρας

“ Θερμή υποδοχή επιφύλαξε η Λακωνία στο κρουαζιερόπλοιο “Costa Voyager” με Ιταλούς και Γάλλους τουρίστες

ΓΥΘΕΙΟ. Σημαντική ημέρα η Τετάρτη, 17 Απριλίου, για το Γύθειο, το οποίο φόρεσε τα «καλά του» για να υποδεχθεί το πρώτο, για το 2013, κρουαζιερόπλοιο σε μια λιτή, αλλά ουσιαστική εκδήλωση που «άνοιξε» το χορό των αφίξεων τουρισμού κρουαζιέρας για την τρέχουσα σεζόν.



Το πλοίο “Costa Voyager”, υπό ιταλική σημαία, κατέπλευσε στο λιμάνι του Γυθείου, γύρω στις 12:30 το μεσημέρι με 1.400 τουρίστες και 800 άτομα πλήρωμα. Θερμή υποδοχή επιφύλασσαν στους ξένους επισκέπτες οι τοπικές αρχές, προεξαρχούσης της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδ. Τζανετέα. Στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν Ιταλοί και Γάλλοι τουρίστες, οι οποίοι εκτός από την περιήγησή τους στην πόλη του Γυθείου επισκέφτηκαν και το Μυστρά.

Στην υποδοχή των τουριστών παρόντα ήταν τα ΜΜΕ της Λακωνίας, τα οποία κατέγραψαν το ιστορικό, για τη Λακωνία, γεγονός. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί, στις 11/4, η άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Μονεμβάσιας, που είχε παρουσιάσει το Notospress.




Ιδιαίτερη στιγμή της χθεσινής υποδοχής στο Γύθειο, ήταν όταν οι λάκωνες φορείς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ επιβιβάστηκαν στο κατάστρωμα του πλοίου με την αντιπεριφερειάρχη Αδ. Τζανετέα να καλωσορίζει τουρίστες και προσωπικό με χαιρετισμό της τόσο στην ελληνική, όσο και την ιταλική γλώσσα. Η κα Τζανετέα προσέφερε στους επισκέπτες  δώρα, όπως εξαιρετικό λακωνικό κρασί, ενώ στη συνέχεια είχε συνομιλία με τον καπετάνιο του “Costa Voyager”.

Στα παραλειπόμενα της υποδοχής ήταν όταν η αντιπεριφερειάρχης, κατά την «ξενάγησή» της στους χώρους του πλοίου, στεκόμενη σε ένα από τα 4(!) εστιατόρια του, συνέστησε στους υπεύθυνους εστίασης να χρησιμοποιούν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην παρασκευή των γευμάτων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου “Costa Voyager” συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Δήμου Ανατολ. Μάνης.

To Notospress βρέθηκε στο Γύθειο και σας μεταφέρει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα!

Δείτε το video

--------------------------------------------------
Πηγή: notospress.gr-Φωτο-video: Τ. Κούρος
--------------------------------------------------