Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

To «μπικίνι» έφαγε τις ψείρες των γυναικών!

Είδος υπό εξαφάνιση θεωρείται τα τελευταία χρόνια η ψείρα του ανθρώπινου εφηβαίου (Phthirus pubis).


Αν νομίζετε, όμως, ότι αυτό συνέβη χάρη στην πρόοδο της ιατρικής και της φαρμακολογίας, γελιέστε. Η εξαφάνιση του ενοχλητικού και... ντροπιαστικού παρασίτου οφείλεται... στο γνωστό μας «μπικίνι», δηλαδή την αποτρίχωση του εφηβαίου για κοσμετικούς λόγους.

Η ψείρα του ανθρώπινου εφηβαίου είναι παράσιτο που τρέφεται με αίμα προκαλώντας κνησμό και ερεθισμούς στην ευαίσθητη περιοχή.

Ανήκει, δε, σε διαφορετικό είδος από την ψείρα του κεφαλιού. Εκτιμάται ότι... μετανάστευσε στον άνθρωπο από τους γορίλες πριν από 3,3 εκατομμύρια χρόνια.

Φαίνεται, όμως, ότι ήρθε η ώρα να εγκαταλείψει το ανθρώπινο είδος, κι αυτό διότι μάλλον τα βρήκε... σκούρα στα σύγχρονα κέντρα αισθητικής.

Σύμφωνα με μελέτες της τελευταίας πενταετίας, η συνήθεια της αποτρίχωσης στο μπικίνι είναι η αιτία για τη σταδιακή εξαφάνιση της ψείρας του ανθρώπινου εφηβαίου, καθώς δεν βρίσκει πλέον τόσο συχνά το κατάλληλο... περιβάλλον για να αναπτυχθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο κρούσμα σε γυναίκα που καταγράφτηκε λ.χ. σε Τμήματα σεξουαλικής Υγείας Πανεπιστημίων της Αυστραλίας και της Βρετανίας, ήταν το 2008!

Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο, όπως έδειξε μελέτη, ότι το 80% των φοιτητών και φοιτητριών σε αμερικανικά κολέγια αφαιρούν όλες ή ένα μέρος των τριχών της ευαίσθητης περιοχής. Ίσως ήρθε, τελικά, η ώρα, η ψείρα του ανθρώπινου εφηβαίου να επιστρέψει... στους γορίλες.
---------------------------
Πηγή: healthpress.gr
---------------------------