Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

HATTA: Εκσυγχρονισμός και ευελιξία για την Ακτοπλοΐα

Τη βαθειά ικανοποίηση του εκφράζει ο ΗΑΤΤΑ για το Σχέδιο Νόμου «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και άλλες διατάξεις» που δόθηκε χθες στους εκπροσώπους φορέων της Ακτοπλοΐας.


Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Γιώργος Τελώνης: "είμαστε ιδιαίτερα θετικοί με τις ρυθμίσεις που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο μέσω των οποίων θα επιλυθούν σειρά προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο της ακτοπλοΐας επί σειρά ετών. Οι ρυθμίσεις αυτές θα συμβάλλουν στον υγιή ανταγωνισμό και θέλουμε να πιστεύουμε ότι και με την προσδοκώμενη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. που ισχύει σήμερα, θα υπάρξει περιθώριο για μείωση των τιμών των εισιτηρίων προς όφελος των κατοίκων των νησιών μας και βεβαία του ελληνικού τουρισμού."

Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις που αφορούν στην επιπλέον δρομολόγηση πλοίων μόνο για τους θερινούς μήνες, η μείωση του χρόνου δρομολόγησης ταχύπλοων πλοίων αλλά και ο εξορθολογισμός των εργασιακών θεμάτων με στόχο τη μείωση των λειτουργικών εξόδων των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ήταν επιβεβλημένες και θα έπρεπε να έχουν θεσπιστεί εδώ και χρόνια.

Η εξεύρεση πόρων μέσω της θέσπισης του τέλους υπέρ της χρηματοδότησης των αγόνων γραμμών στους φορείς Διοίκησης και Εκμετάλλευσης Λιμένων, αποτελεί ρύθμιση που θα στηρίξει τη λειτουργία των συγκεκριμένων δρομολογίων για εθνικούς, κοινωνικούς και τουριστικούς λόγους.

Οι διατάξεις του σχεδίου νόμου παρέχουν την πολυαναμενόμενη ευελιξία στη λειτουργία του ακτοπλοϊκού κλάδου και αναμένεται ότι θα δώσουν πνοή στις επιχειρήσεις του ώστε να στηρίξουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τα απαραίτητα εφόδια για τη στήριξη της τουριστικής κίνησης.
---------------------------
Πηγή: marinews.gr
---------------------------