Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Έρχονται μαζικές μετακινήσεις προσωπικού στο ΕΣΥ

Που θα μεταφερθούν εργαζόμενοι!!!
Μεταφορά εργαζομένων από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για να καλύπτονται οι ανάγκες ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας. Τι σχεδιάζει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.


Εργαζόμενοι από μικρότερα νοσοκομεία αναμένεται να μεταφερθούν άμεσα σε μεγαλύτερα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό.
Χαρακτηριστικό δείγμα το νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα από όπου ήδη εργαζόμενοι μεταφέρθηκα στο “Αττικόν”. Δείγμα των προθέσεων της κυβέρνησης έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας στο Σκαι.

Όπως είπε: “Είμαστε στο να πάρουμε αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.  Για παράδειγμα το Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα με 22% πληρότητα δεν μπορεί να διατηρεί την αυτοτέλειά του και δίπλα το ΑΤΤΙΚΟΝ να υστερεί σε ανθρώπινο δυναμικό. Ήδη έχουμε μετακινήσει εκεί νοσηλευτές από το Αγία Βαρβάρα στο ΑΤΤΙΚΟΝ και θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια”.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξετάζει λεπτομερώς ένα προς ένα όλα τα νοσοκομεία ώστε να ξεκινήσει σταδιακά το ...ανακάτεμα της τράπουλας. Άλλωστε όπως συμπλήρωσε ο Αν.Λυκουρέντζος: “Και ανάλογες τέτοιες ενέργειες θα επακολουθήσουν λαμβανομένων υπόψη των πολυϊατρείων του ΙΚΑ, των κέντρων υγείας, νοσοκομειακών μονάδων οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην αποστολή τους”.

Βασικό κριτήριο θα αποτελέσει η πληρότητα μιας υγειονομικής μονάδες για τη μετακίνηση προσωπικού αλλά και η απόδοσή της γενικότερα στο σύστημα.
------------------------------
Πηγή: iatropedia.com
------------------------------