Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Αντικαθιστούν το δίκτυο ύδρευσης Βελανιδίων και Αγ. Νικολάου Μονεμβασίας

ΣΠΑΡΤΗ. Δημοπρατήθηκε την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας  το έργο «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των Δ.Δ. Βελανιδίων και Αγίου Νικολάου Δήμου Μονεμβάσιας » με προϋπολογισμό 671.114,57 ευρώ.

Η μελέτη προβλέπει τον επανασχεδιασμό του εσωτερικού δικτύου με αντικατάσταση όλων των αγωγών από αμίαντο ή σιδηροσωλήνες με νέους αγωγούς, καθώς και τοπικές επεκτάσεις του δικτύου για να καλύψει τις πρόσφατες επεκτάσεις των οικισμών. Το δίκτυο διανομής πόσιμου ύδατος θα γίνει με ορθολογική επιλογή διαμέτρων και υλικού που δεν εγκυμονεί πλέον κινδύνους για τη δημόσια υγεία και εξασφαλίζει παράλληλα στεγανότητα και λιγότερες διαρροές. Επιπλέον, με την πρόβλεψη κατάλληλων συσκευών ελέγχου εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία και συντήρηση του νέου δικτύου.

Η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα εκφράζοντας την ικανοποίηση της για την δημοπράτηση του έργου ύδρευσης των δύο οικισμών στην περιοχή της Νεάπολης δήλωσε ότι «συνεχίζουμε την προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών στην περιοχή και ευχαρίστησε  το Δήμο Μονεμβασίας και τον Δήμαρχο κ. Η. Τριχείλη για την από κοινού προσπάθεια προκειμένου να υλοποιήσουν ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής».
----------------------------
Πηγή: notospress.gr
----------------------------