Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ, ΘΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΙ`ΕΛΙΕΣ !

Πάλι μου ανάψαν τα λαμπάκια !!
Τάϊζα τον ..Σπύρο ( ξέρετε εκείνο το δεκαοχτουράκι που το γνωρίζω από….αυγό , που το κλώσησαν οι γονείς του στο μπαλκόνι μου - έρχεται - από τότε που πέταξε για πρώτη φορά - κάθε μέρα και παίρνει το…. επίδομά του ( μία χουφτίτσα σιταράκι ) , αμολάει ύστερα μια..κουτσουλιά και φεύγει !) .
Ταυτόχρονα άκουγα (χωρίς να βλέπω) το δελτίο ειδήσεων με τους Καμπουράκη και Οικονομέα.


Και ξαφνικά τα «πήρα στο κρανίο» που λεν και οι… συνομήλικοι μου , οι …έφηβοι !
Μιά προσκεκλημένη της εκπομπής έλεγε :
« Βρε παιδιά, είχα πολύν καιρό να δω τους συγχωριανούς μου να μαζεύουνε ελιές.
Συνήθως βάζουν Βούλγαρους ή Αλβανούς ( μισές- μισές ) και τις μαζεύουνε !
( κι` έτσι , μισές-μισές , χτίσαν μία καινούργια, μια σύγχρονη Αλβανία , λέω τώρα εγώ !)
« αισθάνθηκα πολύ περήφανη , συνέχισε η κυρία»

Τι ήταν να το πει ;
« Έ όχι και να μαζεύουμε ελιές , πίσω θα γυρίσουμε; » ( αυτό το είπε ο…Οικονομέας, γύριζα έκπληκτος και τους κοίταζα, ο Καμπουράκης στραβομουτσούνιασε αλλά δεν είπε τίποτα, ο άλλος συνέχισε. « ¨άκου ελιές, μουρμούρισε !»

Ελιές, κύριε Οικονομέα μας, ( λέω τώρα εγώ ) , και καλαμπόκια και βαμβάκια και σιτάρια και σακχαρότευτλα και φασόλια και ντομάτες και αγγούρια και μελιτζάνες και ρίγανη και μαϊντανό και ότι άλλο φυτρώνει σ`αυτή την ευλογημένη γη και ότι άλλο υπέροχο παρήγαγε κάποτε αυτός ο άγιος τόπος , που τώρα –λες και τον καταράστηκε ο Θεός- στέρεψε και δεν βγάζει τίποτα !.

Πάμε στο Σούπερ Μάρκετ ( εμείς οι…μπρούκληδες !!) και αγοράζουμε Αυγά Τουρκίας, σκόρδα …Κίνας, ακτινίδια Χιλής, πατάτες …Αιγύπτου, μανταρίνια Πορτογαλίας, , πεπόνια Ισραήλ, τυριά Ιρλανδίας, Ιταλίας ,Ολλανδίας και δεν συμμαζεύεται!

Ψωνίζομε κρέατα Ολλανδίας, Αργεντινής και Ζηλανδίας , Γαλοπούλες Καναδά ( με…σαλμονέλες !) και κατεψυγμένα ψάρια, μύδια, στρείδια και ( άϊντε μην το πώ !!) από Ιταλία, Τουρκία, Γαλλία και από τις υπόλοιπες Ηπείρους του πλανήτη !

Κι` ύστερα μιλάμε για 25% κάτω από το όριο της φτώχειας και 35% άνεργους νεολαίους ( αραγμένους εν τούτοις με τα ΙΧ τους στα cafe-Bar και με τους αιώνιους φοιτητές με φραπεδάκι και Marlboro στο χέρι καθώς και το I-Phone-τελευταίο μοντέλλο –τύπου……ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ , καθισμένους σε στυλ « αλά Αμέρικα» και….ανακράζοντες ….. «ΑΤΙΜΗ ΚΕΝΩΝΙΑ !!».

Παρατήστε αγοράκια μου τα Ι,Χ και τα δίκυκλα, μετακινηθείτε με τα ΜΜΜεταφοράς, με ποδήλατα, περπατήστε με τα πόδια.

Γυρίστε στα χωριά σας και ασχοληθείτε με τη Γεωργία, την Κτηνοτροφία, την Υλοτομία, φτιάξ`τε κάρβουνα, εξωρύξ`τε πέτρα, σύντριμμα, φυτέψ`τε καστανιές, καρυδιές, ελιές, βερικοκιές, κερασιές, μηλιές, αχλαδιές, ροδακινιές , ξαναφυτέψ`τε μ`άλλα λόγια αυτά που ξεπατώσατε για ν` αγοράζετε παπούτσια TIMPERLAND και γυαλιά ηλίου….RAYBAN!

Γυρίστε στα χωριά σας και πάρτε, αργόσχολοι και καλοπερασάκηδες από ένα άλογο, ένα γαϊδούρι ( κατ` εικόνα και…ομοίωση !), , μια αγελάδα και δυό κατσίκες ( νάχετε να πίνετε και λίγο γαλατάκι, να φτιάχνετε τυρί , γιαούρτι και…..ριζόγαλο !, άχρηστοι !

Κάντε ένα κουμάσι στην αυλή και ρήξ`τε μέσα καμιά 10ριά κοτούλες – κι`έναν…..κόκορα- ζωή χαρισάμενη θα ζήσετε αλλά…..δουλεύοντας και… ιδροκοπώντας, και όχι « ρήξε μπαμπάκα, δώσε παππού και αν δεν φθάνουν, τις πλαστικές καρτούλες και τα ΑΤΜ γιατι τάχουμε;;

Αυτά , αγαπητοί μου αναγνώστες, σαν Α! μέρος του άρθρου μου, σ` αυτό που απευθύνεται στους εξ …επαρχίας νεοαστούς .

Για τους άλλους, τους….γηγενείς …αριστοκράτες , αναμείνατε την αυριανή έκδοση των XALIΩΝ !!.
Ες αύριον, λοιπόν , τα χειρότερα !
-----------------------------------------------------------
Πηγή: taxalia.blogspot.com-Δρ Βλάσης Γωγούσης
-----------------------------------------------------------