Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δείτε ποιά είναι τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ, ποιοι και πώς εντάσσονται και ποιές είναι οι προϋποθέσεις

Η ανάπτυξη και τα αναπτυξιακά προγράμματα στη Λακωνία ήταν το θέμα της εκπομπής "Επόμενη μέρα" με το Στράτη Σαραντάκο.


Καλεσμένος του κ. Σαραντάκου είναι ο Πρόεδρος της ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΝ Α.Ε. Διονύσης Θωμάς, η εταιρεία του οποίου δραστηριοποιείται σε οικονομοτεχνικές μελέτες και σύμβουλοι επιχειρήσεων.

Ο κ. Θωμάς στη συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ τα οποία βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη αλλά και αυτά που ανοίγουν

Στις υφιστάμενες επιχειρήσεις θα κατευθυνθεί το 70% των κονδυλίων και το υπόλοιπο 30% σε νέες επιχειρήσεις ή υπό σύσταση. Υπάρχουν όμως όρια για τις νέες και υπό σύσταση εταιρείες τα οποία θα δείτε στο video.

Στα προγράμματα αυτά υπάρχουν ελάχιστα όρια κόστους της επένδυσης, ενώ για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις το ποσοστό επιδότησης είναι στο 50% και για τις μεσαίες και ποιό μεγάλες είναι 40%. Στη Λακωνία το 99,9% βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία και ο κ. Θωμάς μας εξηγεί την οριοθέτηση μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

Επίσης σε αυτά τα προγράμματα υπάρχει μια διαφοροποίηση ως προς την απόδειξη για το που βρήκε ο επιχειρηματίας το υπόλοιπο 50% των κεφαλαίων, κάνοντας ακόμα ποιό προσιτή τη διαδικασία.

Ο κ. Θωμάς εξηγεί τη διαδικασία που χρησιμοποιείται για να δημιουργηθεί ο φάκελος - πρόταση, καθώς και τις ημερομηνίες υποβολής της, χρόνος που όπως λέει δεν είναι και τόσο πολύς για τη δημιουργία του φακέλου και εξηγεί το γιατί.

Τέλος ο κ. Θωμάς μίλησε για ένα άλλο πρόγραμμα που αφορά την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Απαραίτητες προϋποθέσεις να ενταχθεί η υποψήφια είναι να είναι άνεργη και το πρόγραμμα δίνει όλες τις λειτουργικές δαπάνες (χωρίς πλαφόν)  για 18 μήνες καθώς και πληρώνει πλήρως και έναν εργαζόμενο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις λεπτομέρειες και γι αυτό το πρόγραμμα.

Επικοινωνία με ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΝ Α.Ε.
Τηλ: 2731029950
e-mail: axiopiin@hol.gr
----------------------------------
Πηγή: apela.gr
----------------------------------