Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΠΑΠ ΑΕ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στη θυγατρική
της ΟΠΑΠ Α.Ε, εν όψει της επικείμενης ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, είναι το θέμα της ερώτησης που κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος.

Επικαλούμενος την ανησυχία που έχει καταβάλλει τους εργαζομένους στην ΟΠΑΠ Παροχής Υπηρεσιών ΑΕ , (θυγατρική εταιρεία του Οργανισμού) οι οποίοι εργάζονται με ατομικές συμβάσεις εργασίας και με μέσο όρο μηνιαίων τακτικών αποδοχών τα 850 ευρώ,
ο βουλευτής ρωτά τον κ. Υπουργό εάν στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, αλλά και εάν θα ενεργοποιηθεί ο θεσμός των Επιχειρησιακών συμβάσεων για τη διασφάλιση των αμοιβών των εργαζομένων.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ

Η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΟΠΑΠ Α.Ε έχει δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας στους εργαζόμενους στη θυγατρική της εταιρείας με την επωνυμία ΟΠΑΠ Παροχής Υπηρεσιών Α.Ε.
Η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε το 2004 και απέκτησε κομβικό και διευρυμένο ρόλο στην ανάπτυξη του οργανισμού με την σύμβαση παροχής υπηρεσιών αορίστου χρόνου το 2009.
Παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών του οργανισμού και έχει συμβάλλει στην κερδοφορία του.
Οι εργαζόμενοι στην ΟΠΑΠ Παροχής Υπηρεσιών Α.Ε εργάζονται με ατομικές συμβάσεις εργασίας και με μέσο όρο μηνιαίων τακτικών αποδοχών τα 850 ευρώ.
Για να διασφαλιστούν πλήρως οι αποδοχές τους, υπάρχει η πρόθεση σύναψης Επιχειρησιακής Σύμβασης με την σύμφωνη γνώμη και του Υπουργείου Εργασίας που προκρίνει αυτή τη λύση για τις εταιρείες με κερδοφορία.
Κατόπιν των ανωτέρω 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Εάν στις προθέσεις της κυβέρνησης, εν όψει της ιδιωτικοποίησης της ΟΠΑΠ Α.Ε, είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στη θυγατρική του οργανισμού την ΟΠΑΠ Παροχής Υπηρεσιών Α.Ε.
2. Εάν θα ενεργοποιηθεί ο θεσμός των Επιχειρησιακών συμβάσεων για τη διασφάλιση των αμοιβών των εργαζομένων.»

Ο ερωτών Βουλευτής

Κώστας Κατσαφάδος

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ