Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, τονίζει το ΒΕΠ

«ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ»
  
Να μην περάσει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις παραγωγικές μονάδες της χώρας ούτε για τους ρύπους ούτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο ζητά η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Αδριανός Μιχάλαρος ζητά από τη ΔΕΗ να μην αυξήσει επουδενί την τιμή του ρεύματος και να αφήσει να επιβιώσει σε αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον ό,τι τουλάχιστον έχει απομείνει από τη μεταποίηση και την ενεργοβόρο βαριά βιομηχανία της χώρας και τονίζει ότι κάθε αύξηση στα τιμολόγια δίνει κι άλλο ένα πισώπλατο χτύπημα στην ευελιξία της ελληνικής επιχείρησης και τη βιώσιμότητά της στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά χαρακτηρίζει επίσης, απόλυτα ανακριβές το επιχείρημα της ΔΕΗ ότι το κόστος των ρύπων είναι υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επισημαίνει ότι η εταιρεία, ουσιαστικά, επιτίθεται στη μεταποίηση, τη βιομηχανία και αποψιλώνει ό,τι της έχει απομείνει φορτώνοντάς την με 22 εκατ. συνολικά τον χρόνο, γιατί; «Γιατί τόσα της λείπουν. 
Γιατί εισάγουμε ρεύμα για να καλύψουμε τις ενεργειακές μας ανάγκες. Γιατί οι συντεχνίες κάνουν ό,τι θέλουν και κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Γιατί ο επιχειρηματίας της παραγωγής θεωρείται ο εύκολος στόχος. Γιατί το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και σήμερα αποτελεί φοροεισπρακτικό μηχανισμό. 
Γιατί η ΔΕΗ και το μονοπώλιό της είναι κοινωνικά ανάλγητοι και κόβουν το ρεύμα στους αναξιοπαθούντες και με την παραμικρή καθυστέρηση πληρωμής σε οποιονδήποτε άλλο, αλλά σήμερα θέλουν πια να κάνουν και τις μηχανές των εργοστασίων να πάψουν να λειτουργούν. Και σε όλα αυτά το Κράτος δεν παρεμβαίνει ούτε, βέβαια, υπάρχει καμία σκέψη επιδότησης του ενεργειακού κόστους, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Γερμανία και η Αγγλία», επισημαίνει με σχετική δήλωσή του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Αδριανός Μιχάλαρος.