Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Επίσκεψη της βουλευτή Α΄ Πειραιά ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου.



Μαρία Ρεπούση
Βουλευτής Α΄ Πειραιά


Πειραιάς, 21/01/2013

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Επίσκεψη της βουλευτή Α΄ Πειραιά ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου.


Επίσκεψη στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπροπύργου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, συνοδευόμενη από τον κ. Αλέκο Τσουρινάκη, μέλος της ΔΗΜΑΡ Πειραιά και του Τομέα Ναυτιλίας του κόμματος. Τη βουλευτή υποδέχτηκε και ξενάγησε στο χώρο των εγκαταστάσεων της ΑΕΝ ο Διοικητής της Ακαδημίας κ. Ευάγγελος Σιγούρος, ενώ συνομίλησε με τους Διευθυντές των σχολών Πλοιάρχων και Μηχανικών κκ. Αθανάσιο Καρκούλια και Γεώργιο Πλαϊνάκη αντίστοιχα και καθηγητές της Ακαδημίας. 

Οι καθηγητές αποτύπωσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τόσο σε επίπεδο υποδομών, λόγω κακών κτηριακών εγκαταστάσεων, συντήρησης χώρων κτλ, αλλά και ελλείψεων εξοπλισμού, ακόμα και σε βασικές για την ακαδημαϊκή λειτουργία ύλες. Εξέφρασαν τα προβλήματα που δημιούργησε η καθυστέρηση στην προκήρυξη των θέσεων για τους ωρομίσθιους καθηγητές γεγονός που οδήγησε σε ύπαρξη κενών ακόμα και μέχρι σήμερα, ενώ εστίασαν στην ανάγκη μεταρρύθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης με την ένταξη των ακαδημιών εμπορικού ναυτικού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Η Μαρία Ρεπούση αφού άκουσε με προσοχή τους καθηγητές της Ακαδημίας και συζήτησε αναλυτικά μαζί τους τις προοπτικές και τις προϋποθέσεις για την ανωτατοποίηση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, συμφώνησε στην ανάγκη αναβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. 

«Μια χώρα» υπογράμμισε «όπου η ναυτιλία αποτελεί τη βαριά της βιομηχανία δεν είναι δυνατόν να μην διαθέτει ανώτατου επιπέδου ναυτική εκπαίδευση», υποστηρίζοντας την ανάγκη επεξεργασίας συνολικής πρότασης για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό της. 
Σημείωσε επίσης την ανάγκη καλύτερης συντήρησης, αλλά και λειτουργίας των υποδομών της Ακαδημίας, ενώ δήλωσε πως οι απεριόριστες δυνατότητες του περιβάλλοντα χώρου σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία στο χώρο της ναυτικής εκπαίδευσης αποτελούν τα εχέγγυα για τη δημιουργία μιας σχολής εμπορικού ναυτικού παγκόσμιου βεληνεκούς. 

Η βουλευτής εξέφρασε την πρόθεση της να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τη λειτουργία και τις ελλείψεις της ΑΕΝ Ασπροπύργου.